Ibrahimbegović, za prijatelje Ibro, je tretji dom, potem ko je moral zapustiti rodno Bosno in Hercegovino ter je nekaj let živel v Sloveniji, našel v Perthu na zahodu Avstralije. Tam kot kajakaški trener prenaša na naraščaj znanje, ki ga je pridobil med študijem na Fakulteti za šport v Ljubljani. Zato je njegova slovenščina brezhibna. V letih bivanja v Ljubljani je vzgojil kar nekaj tekmovalcev. Slovenskemu reprezentantu Dejanu Kralju še danes piše programe treningov in mu svetuje, komunicirata pa preko elektronske pošte. V živo sodelujeta, ko je Ljubljančan na pripravah v Sydneyju, v naslednjih dneh pa ga bo Kralj v spremstvu žene Femke obiskal v Perthu.

Član kajakaškega kluba v Perthu, v katerem je Ibrahimbegović trener, je tudi svetovni prvak v kanuju enosedu Robin Bell, ki pa prijateljuje s slovenskim kajakašem in evropskim prvakom Petrom Kauzerjem. Zato ne preseneča, da sta sklenila dogovor o skupnem koncu tedna z deskanjem po valovih ob bližnjih plažah. Hrastničan, ki je po svetovnem prvenstvu ostal v Avstraliji na počitnicah, je tako navdušen jezdec po valovih, da ve že vse o najboljših deskah. Težava je le v tem, da deske, če jo bo kupil, skoraj nikjer v Evropi ne bo mogel uporabiti, ker valovi niso dovolj visoki in divji.

Nad Avstralijo je večina kajakašev in njihovih spremljevalcev navdušena. Hrvaški reprezentant Emir Mujčinović je prišel v deželo tam spodaj na trening, se zaljubil in kar ostal v Sydneyju ter za december napovedal poroko. Zdravnik slovenske reprezentance dr. Marjan Koršič si opere, enega izmed zaščitnih znakov države in največjih atrakcij Sydneyja, ni ogledal kot večina turistov le od zunaj. Ker je velik oboževalec baleta in opere, je izkoristil življenjsko priložnost in si v družbi direktorja slovenske kajakaške reprezentance Andreja Jelenca ogledal Puccinijevo opero La Boheme. Ker je ljubitelj klasike, ga moderni vložki v predstavi, ki jo je videl že osmič, niso navdušili.

Svetovno prvenstvo je bilo tudi pravi bolšji trg za prodajo čolnov in opreme. Avstralci so veliki povpraševalci in zelo dobri kupci rabljene opreme, ker je nakup nove zaradi dolgega transporta iz Evrope izredno velik strošek. Tako sta svoja čolna prodala tudi Slovenca Andrej Nolimal in Jošt Zakrajšek, ker bosta v novo sezono šla z novim plovilom. "Nisem pokril le stroškov, ampak sem še nekaj malega zaslužil, pa še s zapletenim postopkom transporta domov se mi treba ukvarjati," je povedal Jošt Zakrajšek , sila spreten fant.

Novinarsko odpravo je rešil iz ujetništva v nacionalnem parku, v katerem je glavna atrakcija ogled kengurujev in kakadujev. Ob koncu delovnega dne park zaprejo z veliko rampo in ker je za Avstralce čas raztegljiva kategorija, jo je "ranger" spustil že nekaj minut pred iztekom delovnega dne. Z nekaj potegi so se vrata čudežno odprla in zraven se je "prešvercalo" še nekaj zamudnikov. Naslednji dan je "ranger" brez usmiljenja izrekal kazni, potem ko so ga čakali debelo uro, ker je medtem gledal finale avstralskega prvenstva v ragbiju. Ker so zamudniki s pogajanji zbarantali plačilo na roko brez računa, je bila kazen za tri minute zamude le 25 avstralskih dolarjev (3.200 tolarjev). Nasploh imajo zanimiv sistem kaznovanja. Za prometne prekrške ob koncu tedna in praznikih je globa dvojna.