Tega se je zavedal tudi priznani zdravnik dr. Edvin Derviševič , zato se mu je pred približno šestimi leti v mislih porodila ideja o kliniki, ki bi bila specializirana za športne poškodbe. Tako je Slovenija v sklopu športnega centra Millenium od septembra bogatejša za Center za športne poškodbe Izomed. "En del klinike in naših prizadevanj bo usmerjen v preventivo. Torej v vnaprejšnje preprečevanje poškodb, drugi del pa v zdravljenje oziroma rehabilitacijo poškodb. Naši pacienti so vrhunski športniki in tudi povsem navadni smrtniki. K nam lahko pride vsak," je povedal Derviševič, ki je specialist medicine dela, prometa in športa ter doktor znanosti na področju medicine športa.

Njegova vizija ni zgolj zdravljenje oziroma pomoč pri okrevanju gibalnega sistema, temveč onemogočiti poškodbe še preden do njih sploh pride. Tako ne preseneča, da delo klinike zajema medicino športa, terapevtsko vadbo, rehabilitacijo, fizikalno medicino, ortopedijo, preprečevanje padcev, akupunkturo in športno masažo. "Vsi zdravniki so specialisti, travmatologi, fiziatri, torej vrhunski strokovnjaki na svojem področju," je o svojem osebju dejal Derviševič, ki na Fakulteti za šport dela kot asistent, in na hitro opisal svojo funkcijo v Izomedu: "Sem direktor in vodja klinike, ampak delal bom tudi s pacienti."

Seveda je od začetne ideje do realizacije dolga pot, pri razvijanju koncepta o Centru za športne poškodbe pa so Derviševiču, gostujočemu profesorju na kolidžu tradicionalne medicine Anhui na Kitajskem, pomagali tudi obiski nekaterih tovrstnih ustanov v tujini. "Nekoliko sem se zgledoval po podobnih klinikah v Bologni in Milanu. Sicer sta omenjeni kliniki večji od naše, imamo pa zato mi novejše aparature. V mislih sem imel stvari že zastavljene, ko pa sem videl, po kakšnem principu delajo, so mi s svojim delovanjem le še potrdili moje razmišljanje," je med prijetnim pomenkovanjem razkril priznani zdravnik, ki pa seveda upa na sodelovanje tudi s s športniki in rekreativci izven meja Slovenije.

"Športniki iz nekdanjih držav Jugoslavije so za kliniko pokazali velik interes. Še posebej tisti iz Hrvaške, Bosne, Makedonije. Nekaj je bilo zanimanja tudi s strani zamejskih Slovencev iz Italije in Avstrije, zato menim, da se bo glas o naši kliniki kar hitro razširil," upa Derviševič, ki želi v svojem centru - nahaja se BTC-ju - ljudem pomagati s storitvami na visoki profesionalni ravni. "Naš načrt je, da bi v času dveh ur na štirih pacientih delali trije fizioterapevti. Tako bi se človeku zares posvetili, kajti v prvi vrsti nam je pomembna kakovost storitev, ki jih nudimo. Ne zanima me masovni obisk, ne zanimajo me mastni zaslužki, zanima me dobro opravljeno delo," poudarja in dodaja, da bodo poleg omenjenih storitev opravljali tudi raziskovalno delo.

"Mnogi strokovnjaki in profesorji so pokazali veliko navdušenje za sodelovanje pri raziskovalnem delu in pogovori v tej smeri so tudi že stekli. Čeprav je klinika zasebna, je moja velika želja, da bi veliko delali tudi v tej smeri," se je tudi v prihodnost ozrl dr. Derviševič.