Predsednica uprave banke Romana Pajenk umirjeno tehta možnosti, po katerih bi banka Črni les prodala kakšnemu gostincu, razmišlja pa tudi o možnosti, da bi ga kateri kupec preuredil v legalni zasebni dom za starostnike.

GOVORICE NISO BILE RESNIČNE

Dogajanje v Črnem lesu je začelo medijsko odmevati novembra 2003, ko so se v medijih pojavile srhljive zgodbe o sumljivih smrtih varovancev v nelegalnem domu starostnikov, celo o 50 mrtvih je bil govor. Medijska odmevnost je hitro zganila pristojne inšpekcijske organe, ki so ekspresno izpraznili objekt v Zamarkovi ter ga zapečatili, ker je obratoval brez vseh potrebnih dovoljenj.

Kriminalisti so opravili več hišnih preiskav in so v predkazenskem postopku sprva intenzivno preverjali, ali je utemeljen sum storitve kaznivih dejanj povzročitve smrti zaradi malomarnosti, zanemarjanja slabotne osebe ter izdajanja lažnih zdravniških spričeval.

Vendar se ta preverjanja niso končala s kazenskimi ovadbami, temveč zgolj s poročili mariborskemu okrožnemu državnemu tožilstvu, ki je nato ustavilo te postopke zoper nekdanjo direktorico Črnega lesa, samostojno podjetnico Duško Lajh. Lajhova se bo morala na sodišču zagovarjati samo zaradi očitka, da naj bi zlorabila zaupanje.

ČRNI LES BO IMEL AVTOCESTNI IZVOZ

Probanka ne hiti s prodajo nekdanjega hotela. Išče namreč takšnega poslovnega partnerja, ki bi zmogel zagotoviti dolgoročno perspektivo Črnemu lesu. "Pet interesentov se zelo intenzivno zanima za nakup objekta in nekateri so že hoteli skleniti pogodbe z nami," je povedala Romana Pajenk. "A raje čakamo na trenutek, ko bo posel dozorel. Hiteti nam ni treba, saj je objekt vzdrževan, varovan in zato ne izgublja vrednosti."