Polnopravno članstvo pomeni, da ima SPINS enako težo kot vseh preostalih 40 članic FIFPro. Ob tem SPINS sodeluje tudi pri delitvi ustvarjene prodaje pravic igralcev iz naslova računalniške industrije. Zdaj se bodo tudi slovenski igralci pojavljali v računalniških igricah s polnim imenom in jih po novem zastopa tudi FIFPro. To je dogovor med FIFA in FIFPro pri delitvi denarja iz kolača pravic, s katerim se preživljata obe organizaciji; proračun FIFA znaša 550 milijonov dolarjev, FIFPro pa 18 milijonov dolarjev in do dela tega je zdaj upravičen tudi SPINS.

Proračun se bo v veliki meri povečal glede na preteklo leto (nekajkratnik proračuna lanskega leta), zato bo SPINS lahko precej razširil obseg delovanja. Poleg tega lahko SPINS zdaj kandidira tudi pri fondih, iz katerih se financirajo projekti članic. Za vsak projekt, ki ga bodo izvedli v Sloveniji, bodo lahko za pomoč zaprosili tudi pri svetovni organizaciji in tudi iz tega naslova dobili nekaj denarja.

Tudi zato, ker je strategija FIFPro po vsem svetu, da članice FIFPro po posameznih državah pridejo v center odločanja, tja, kjer se dejansko odloča o usodi nogometa, bo SPINS vnovič zaprosili za članstvo pri Nogometni zvezi Slovenije. "Menimo, da proti temu ni nobenih pravih argumentov," je prepričan predsednik SPINS Dejan Stefanovič, ki si želi vsaj enako obravnavo SPINS kot Združenja 1. SNL, če že ne priviligirane, saj združenje skrbi le za prvoligaše, SPINS pa ima pod okriljem vse slovenske lige.

Poleg tega nameravajo sklicati skupščino SPINS, najverjetneje med reprezentančnim premorom, kjer želijo igralcem predstaviti, kaj pomeni članstvo v FIFPro ter vnesti določene spremembe v statut. "Nekajkrat letno bomo začeli izdajati tudi revijo z delovnim naslovom SPINS player, v kateri bodo nogometaši našli uporabne informacije, o njihovih pravicah, o dogajanju v mednarodnem nogometu, ekskluzivne intervjuje z nogometnimi zvezdami, ipd. Hkrati bomo napovedali tudi kadrovske okrepitve SPINS na podlagi razpisov, saj nujno potrebujemo poslovnega sekretarja sindikata," je dejal Stefanovič.

"Za nas je izjemno pomembno tudi imenovanje dveh pravnikov, Ermina Topuza in Davida Kende, v komisijo za status igralcev pri ZNL. Govorimo o imenovanju na prvo stopnjo, ki so ga potrdili že na seji predsedstva združenja," poudarja predsednik SPINS in dodaja, da to pomeni pozitiven odnos združenja do sindikata in njegovega delovanja ter dodatno priznanje za njihove napore."Smo zainteresirani, da se sklene kolektivna pogodba, do česar bo nekoč prišlo. Glede na neurejenost razmer in statusov in glede na raznovrstnost pogodb bo potrebno sprejeti enotno pogodbo, v kateri se določijo minimalne zahteve, o katerih se je FIFPro dogovoril s predstavniki lig in predstavniki UEFA, kar bodo integrirale vse članice FIFA. Se pravi, da določimo neke minimalne standarde pogodb v 1. SNL za sezono 2006/07 in če pogodba ne bo podpisana, se pač prve lige ne bo igralo, dokler se to ne bo rešilo," pravi Stefanovič in dodaja, da je časa dovolj, da se o vsem dogovorijo. Vnovič opozarja tudi na garancijski fond, ki ga bo sindikat zahteval od združenja, zlasti ob zaostrenih pravilih licenciranja. V primeru, da klub ne izpolni pogojev licenciranja, bi se iz tega fonda izplačale zaostale obveznosti do igralcev. "To je nujno potrebno, saj vse prevečkrat igralci ostajajo praznih rok," pravi Stefanovič.