Prevozi igralk iz letališč na prizorišča so sicer običajni, to pa ne velja za preizkus jadralskih sposobnosti, s katerimi se je soočila slovenska igralka Andreja Klepač. Prireditelji so v sredo organizirali jadranje ob slovenski obali, nanj pa se je prijavilo več igralk, a je večina preizkušnjo preložila zaradi slabega in predvsem hladnega vremena. Slovenska "jadralka" pa se je odločila, da je pri njenem poizkusu krmarjenja ne bo motilo prav nič. "Zelo je pihalo. Dobro sem se oblekla in res sem uživala. Celo za krmilo so me spustili, tudi jadra smo vlekli gor in dol, bilo je nepozabno," je dejala Andreja Klepač .

Ni je stvari, ki bi si je igralke zaželele in je ne bi dobile. To je moto organizatorjev na vseh turnirjih. Direktor Andrej Bizjak se je julija pri Slavku Rasbergerju, direktorju turnirja ATP v Umagu, učil, kako se stvarem streže, saj prav ta turnir velja za enega najbolje organiziranih v moški konkurenci. Tam so igralci kralji, dobijo vse, kar si zaželijo, in prav zaradi tega se radi vračajo. Torej je jasno, da se morajo igralke v Portorožu počutiti kot kraljice. Tako se je počutila Grkinja Eleni Daniilidou , ko so ji v hotelsko sobo na dan njenega 23. rojstnega dne prinesli veliko torto in šopek rož. "Tega ne bom nikoli pozabila. Škoda je le, da rojstnega dne nisem proslavila v družbi z vami, saj sem naslednji dan morala na igrišče," je bila zadovoljna polfinalistka Portoroža.

"Ali se vam ne zdi, da se je Katarina spremenila? Tako sproščene je še nisem videl," je dejal eden izmed novinarjev v tiskovnem središču po pogovoru s slovensko junakinjo. Tako zgovorne, tako sproščene Kate res nismo vajeni. "Ko sem bila majhna, so mi govorili, da znam povedati le štiri besede: ja, ne, ne vem, mogoče. Sedaj pravijo, da govorim preveč. Skratka, vedno je nekaj narobe," je v šali dejala Katarina Srebotnik in nadaljevala: "To je zame povsem nova izkušnja. Igrati doma je nekaj povsem drugega kot v tujini. Vsi me nosijo po rokah. Če pridem pozno zvečer na večerjo in si zaželim jedi, ki je sicer ni bilo na jedilniku, mi ustrežejo," je še dodala in se obrnila k trenerki Biljani Veselinović: "Misliš, da lahko povem, kje spim?" Biljana je le pokimala in Katarina je ponosno nadaljevala: "Dodelili so mi velik apartma s pogledom na igrišča in morje. Nikjer na svetu nimam takšnega udobja." Kljub temu pa nekatere le niso bile zadovoljne z vsem, a pri tem se vpliv prirediteljev konča.

Igralke so si usodo krojile same in nezadovoljstvo je bilo vidno pri prvi nosilki, Italijanki Silvii Farini Elii, ki je po izpadu že v prvem krogu turnirja bentila nad vsem mogočim, se celo skregala s svojim možem in oba sta jezna, vsak po svoji poti, odkorakala v hotelsko sobo. Tudi Slovakinja Henrieta Nagyova je od svojega nastopa pričakovala več, kot je dosegla. Pač ni imela sreče pri žrebu in je že v prvem krogu naletela na Katarino Srebotnik. Svojo jezo je stresala na svoje bližnje, slišati pa je bilo, da tudi hotelski sobi ni prizanesla."Hrana je najboljša na svetu," so bile besede druge nosilke, Španke Anabel Medine Garrigues . "Jedla sem vsemogoče, vse jedi so bile izvrstne," Španka ni mogla prehvaliti slovenske kulinarike. "Tudi druge igralke so pohvalile jedi," je še dodala. Večina igralk je Portorož zapustila z zelo dobrimi vtisi in večina jih je tudi obljubila, da se bodo še vrnile.