Težave je imela reprezentanca že na poti do prizorišča. "Klemen Ferjan je na poti v Zagreb, od koder smo leteli vsi ostali, ugotovil, da njegovo letalo odrine iz Ljubljane," je svojo pripoved o romanju v Kairo začela članica judo kluba Bežigrad, ki je pred osvojitvijo brona v polfinalu premagala olimpijsko in dvakratno svetovno prvakinjo, Japonko Masae Ueno. "V hotel v Kairu smo prispeli v četrtek zgodaj zjutraj in preden smo se odpravili spat, je bila ura že šest. Tako je šla noč spanca po zlu, pa tudi bioritem se tekmovalcu poruši. A judoisti smo vsega hudega navajeni," je dejala z nasmeškom na ustnicah in nadaljevala: "Zajtrki so bili drugačni od tistih, ki smo jih vajeni, `lunch` paketi zanič, blazine pa so bile umazane. Tekme so se začenjale z zamudo, česar si na svetovnem prvenstvu ne bi smeli privoščiti. Za nameček sta imela v četrtek dva Slovenca že nastope, mi pa smo imeli pred tekmami samo kimona modre barve, belih pa ne. Še dobro, da ponoči nisem mogla spati in sem po hotelu iskala, kje bi se lahko stehtala, v tem pa me je nekdo pocukal za rokav in mi izročil vrečo z belimi kimoni slovenske reprezentance. Na tekmah smo morali nositi posebne našitke sponzorjev in so nam glede tega `težili` med ogrevanjem. Osebje je hodilo med blazinami in preverjalo, če imamo na hrbtih prave našitke, čeprav so bili oni tisti, ki so nam jih na prvem mestu našili na opremo! Tekmovalce res ne bi smeli pred tako pomembno tekmo motiti s takimi malenkostmi." A kot je dejala, so se potem umirili, prireditelji pa so se trudili, da ne bi prihajalo do zapletov.

Pred odhodom se ji je obnovila poškodba kolena, zato se ji je zdelo brezpredmetno potovati na SP, a je imelo tudi to pozitivno plat. "Osvobodila sem se pritiska in se borila bolj sproščeno. Včasih si namreč pred tekmo preveč želim in potem je moja borba pretrda. Sedaj tega ni bilo, ker sem bila neobremenjena ravno na račun poškodbe," je razmišljala Sraka in z veseljem spregovorila o spremembah, ki jih je v zadnjem času deležen judo na račun vseh uspehov. "Ljudje se sedaj zavedajo, koliko truda in dela vlagamo v ta šport. Da to ni kar tako," je bila kratka Sraka, ki zavrača mnenje tistih, ki pravijo, da judo ni šport za množice: "Dopovedujejo mi, da judo ni zanimiv šport, ker je laikom nerazumljiv. Naj povem, da imajo v Franciji judo že v osnovnih šolah in ga poznajo. Kadar so tekme v Franciji, je dvorana nabita z ljudmi in vsi vedo, za kaj se gre. Vpijejo eden čez drugega in spodbujajo tekmovalce. Torej le ni tako nerazumljiv."

Sedaj si je Raša skupaj s fantom Luko privoščila nekaj dni oddiha v Beogradu, kjer si je ogledala tudi tekme košarkarskega EP (po zaslugi očeta, ki je `zrihtal` karte), nato pa se bo posvetila študiju. "Rada bi končala prvi letnik Fakultete za šport. Do sedaj z vsemi tekmami, ki jih imam na sporedu, pripravami in treningi enostavno ni bilo časa," pravi športnica, ki je zaposlena v Slovenski vojski.

Po uspehih, ki sta jih z Urško Žolnir dosegli v Kairu, ko sta Sloveniji priborili prvi kolajni s svetovnih prvenstev, jima je predsednik Judo zveze Slovenije Bogdan Gabrovec obljubil potovanje. "Kaj bo s tem, bomo še videli," je na temo nagrad za svoje trdo delo še odvrnila Sraka.