Vožnja je bila dolga (približno osem ur v eno smer) in naporna, a vzdušje je bilo veselo. Toda pri tem si niso pomagali s hektolitri alkohola, kot narekuje stara slovenska navada. Za hazarderski adrenalin so poskrbeli s stavami na izid tekme, ki ga je uganil eden izmed navijačev. Prevladovali sta srbska in hrvaška govorica, iz zvočnikov pa so doneli zvoki "turbofolka". Nevedni opazovalec bi lahko pomislil, da gre za oboževalce Cece, ki se odpravljajo na njen koncert.

V prestolnico pokrajine Baden-Würtemberg se je odpravilo še približno 150 duš, ki so stiskale pesti za Domžale. Ko so potniki avtobusa na nemški avtocesti zagledali kombi, iz katerega so jim mahali z navijaškimi rekviziti, so bili začudeni. V kombiju je bila domžalska županja Cveta Zalokar Oražem, ki se je s soprogom in predsednikom kluba Stanetom Oražmom ter z občinsko garnituro bližala štadionu Gottlieb Daimler.

Štadion za skoraj 60.000 gledalcev je sodoben, še posebno pa je poskrbljeno za goste na tribuni VIP in novinarje. Slednji so, vajeni bežigrajske razvaline, doživeli pravi šok. Do delovnega mesta so se namreč pripeljali z dvigalom, po tekmi pa so se odpravili v ogromno tiskovno središče. Po tekmi je za dobro voljo skrbel tudi domači trener Giovanni Trapattoni, ki se je na novinarski konferenci zelo začudil, da so med nogometnimi novinarji tudi ženske. Ob tem je z mešanico nemščine in italijanščine privabljal nasmeh na ustnice prisotnih.