Slavnostna akademija ob občinskem prazniku bo v petek ob 19. uri v osnovni šoli Bistrica pri Tržiču. Podelili bodo občinska, Kurnikova in športna priznanja ter razvili prapor občinskega združenja slovenskih častnikov. Listino častnega občana Tržiča bo dobil Paul Baumann, dolgoletni župan s Tržičem pobratenega francoskega mesta Ste Marie aux Mines. V tridesetih letih od pobratenja je Paul Baumann postal velik prijatelj Tržiča in Slovenije, saj je ob osamosvojitvi izkazal veliko podporo naši državi in o tem obveščal tudi takratni francoski politični vrh. Sedaj v Alzaciji skrbi predvsem za kulturne in turistične vezi med narodoma.

Občinske nagrade bodo dobili: Franci Šarabon za življenjsko delo na glasbenem področju, Vida Raztresen za delo na človekoljubnem področju, Bojan Knific za vodenje folklorne skupine Karavanke, zaposleni na podružnični šoli Podljubelj, Peko Inde za uspešno delo invalidskega podjetja ter Matevž Valjavec za športno udejstvovanje.

Nagrado za najboljšega športnika Tržiča bo dobil padalec Uroš Ban, za najboljšega perspektivnega športnika pa plezalec Klemen Bečan. Na prireditvi v Bistrici bodo nastopili tudi najuspešnejši tržiški glasbeniki in plesalci.