Marjan Drev je bil rojen v Celju leta 1955. Študij kiparstva je končal na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost leta 1980, specialko iz kiparstva pa leta 1982. Sedaj pripravlja magistrsko nalogo iz likovne teorije pri prof. Muhoviču.

Razstava Kiparstvo komplementarnih vrednosti akademskega kiparja Marjana Dreva na Rakuševem trgu bo osvežitev mariborske kulturne podobe. V prestolnici si je Gruberjeva galerija na prostem že pridobila svoj stalni razstavni prostor v parku pred Gruberjevo palačo, prav tam pa je bila razstava Marjana Dreva tudi prvič predstavljena. Na prvi pogled šokantno učinkujoča kiparska instalacija sestoji iz treh parov nadnaravno velikih stolov, simetrično razporejenih okoli središčnega vozla, likovna celota pa ustvarja izrazito nadrealističen vtis.

Realizacija projekta je zahtevala obsežne priprave s pomočjo modelov iz opek v originalni velikosti, nad katerimi je umetnik razpel mrežo iz jeklenih žic kot osnovo za armirano steklo-betonsko konstrukcijo, ki je sicer lažja in odpornejša od običajnega betona, pa vendar tehta celota sedmih objektov okoli tri tone. Marjan Drev se že vrsto let ukvarja s teorijo trolistnih prostorskih vozlov v likovni umetnosti. Zunanja meja forme se lahko poljubno spreminja, ob součinkovanju skulptur z odprtim prostorom mestne zelenice pa pridobiva instalacija popolnoma nove dimenzije. Razstava je po besedah Maria Berdiča izzivalna, avtor pa jo je zasnoval predvsem kot likovno-meditacijsko dogajanje.