Hokejist si bo večno zapomnil letošnji 24. avgust, svoj 18. rojstni dan, saj je ravno tega dne z Los Angeles Kings podpisal triletno profesionalno pogodbo. "Mnogi me sprašujejo, kako se počutim, ker sem tako zgodaj izpolnil svoje sanje. Seveda bi bilo dolgočasno, če bi nehal sanjati. A sam še vedno sanjam. Tako si želim, da bi dejansko zaigral v ligi NHL, kasneje pa v najmočnejši ligi na svetu dobil tudi kakšno nagrado in seveda osvojil prestižni Stanleyjev pokal," stoji trdno na tleh in se že veseli, da bo nekaj naslednjih let preživel prek luže v Kaliforniji. "Všeč mi je, da je v Los Angelesu veliko sonca, na katerem se rad pogrejem. Na ledu in mrazu sem namreč kar osem mesecev na leto," pojasnjuje mladenič, ki je sicer tesno povezan z družino, še posebej očetom Matjažem in mamo Matejo. Los Angeles je tudi mesto filmskih zvezdnikov, saj je Hollywood v bližini. "Rad gledam filme in zvezdnike. Nekateri med njimi so redni obiskovalci košarkarskih in tudi hokejskih tekem. Ne bi se branil srečanja s kakšnim izmed njih."

Združene države so sicer v zadnjih dneh v središču svetovne pozornosti, a se zgodbe pojavljajo predvsem na straneh črne kronike. Grozljivi orkan je namreč vzel ogromno življenj in povzročil milijardno škodo. "Tudi sam sem dogajanje v ZDA spremljal prek televizije. In priznam, da me je bilo kar malce strah. Zato se mi je odvalil kamen od srca, ko sem videl, da se vse skupaj dogaja na drugem koncu ZDA. V Kaliforniji tovrstnih težav ni," pravi mladenič, ki pa bo pred odhodom v "obljubljeno deželo" še eno leto preživel na Švedskem in se potil v moštvu Södertälja.

Triletna pogodba, ki jo je z LA Kings podpisal in bo začela veljati junija prihodnje leto, mu bo navrgla okrog 850.000 "zelencev" bruto letno, a se mladenič z denarjem ne obremenjuje. "Denar ni bil v ospredju odločitve o nadaljevanju kariere. Prezgodaj je še, da bi mislil o denarju. Zato sem z zaslužkom, ne glede na višino zneska, trenutno zadovoljen. V mojem ospredju je zgolj hokej," pojasnjuje "temo denar" in se zaveda, da ga v poklicni ligi NHL čakajo tudi številne pasti: "Slišal sem zgodbe, ko so imeli igralci najrazličnejše težave. Ko postaneš hokejska zvezda, previdnost ni nikoli odveč." Tudi pri dekletih bo moral biti previden, saj v ZDA mrgoli takšnih, ki jim je pomemben zgolj denar. "Dekle (op. a. prikupno temnolasko Ines) imam, na srečo pa ni ljubosumna, pa čeprav sem veliko zdoma. Pomembna so najina čustva. Doma je iz Maribora, spoznala pa sva se lani med mladinskim svetovnim prvenstvom. Kljub temu, da sem lani igral na Švedskem, sva se dobro ujela."