Leta 1981 rojeni nogometaš je bil do letošnjega poletja slovenski javnosti malo znan, ko pa je prestopil v češki klub Sigma Olomouc in z dobrimi igrami v pokalu Intertoto navdušil tudi selektorja Branka Oblaka, je postala zanimiva tudi njegova zgodba. "Čeprav sem se vedno zavedal svojih kvalitet in bil prepričan, da lahko kot nogometaš uspem, pa v Sloveniji nisem dobil prave priložnosti," pravi nekdanji nogometaš Dravograda in Publikuma ter nadaljuje: "Nisem imel prave podpore. Ne vem, zakaj je bilo tako. Ker tudi študiram, sem nekaj časa razmišljal, da bi se z nogometom nehal ukvarjati profesionalno in ga igral le za zabavo v kakšni nižji ter amaterski ligi. Nato pa mi je menedžer sporočil, da mi bo poskušal poiskati klub tujini. Seveda sem bil navdušen, saj sem si vedno želel uspeti izven slovenskih meja. Odšel sem na Češko, kjer sem imel preizkušnjo pri Sigmi in hitro zadovoljil trenerjev okus."

Nogometaš s Koroške je svoj prvi nastop za reprezentanco opravil v Swansei, kjer je pri remiju med Walesom in Slovenijo sodeloval tri minute. "Seveda so se mi uresničile sanje! Vsak nogometaš vedno sanja o tem, da bo nekoč igral v dresu svoje države," pravi Pečnik in priznava, da so bili nad pozivom v izbrano vrsto presenečeni tudi v njegovem češkem klubu: "Presenetilo jih je verjetno tudi zaradi tega, ker se je na Češkem izredno težko prebiti v njihovo reprezentanco. Vodstvo Sigme je veselo, saj bo nekoč morda imelo tudi kaj koristi od mojega igranja v dresu z državnim grbom. Je pa seveda res, da je poziv v češko izbrano vrsto še vedno veliko bolj cenjen."

Na Češkem poleg Pečnika igrata tudi vratar Aleksander Šeliga (Slavia Praga) ter Matej Valenčič (Most), naš sogovornik pa pravi, da se v Švejkovi deželi dobro počuti. "Če te klub in soigralci ne sprejmejo dobro, potem tudi življenje v tuji državi ne more biti prijetno. Sam sem imel s tem srečo. Mesto Olomouc mi je zares zelo všeč, vsakič se rad vrnem tja. Čehi so prijeten in prijazen narod, niso zahrbtni. Tudi kvaliteta nogometa je zelo visoka. Prvenstvo je močno, v njem pa se vrtijo tudi kar visoki denarni zneski," zaključuje eden od tistih slovenskih nogometašev, od katerih javnost v prihodnosti pričakuje veliko.