Po treh izredno uspešnih solističnih albumih v Sloveniji in šestnajstih kompilacijskih se je založba Slovenija records odločila za objavo albuma največjih uspešnic zadnjih pet let. Je to pika na i? Davor na to odgovarja: "Izredno sem počaščen. Producent Bojan Šeruga se je spomnil, da sva začela sodelovati septembra 2000. Odločila sva se, da z albumom `Pozdrav iz Dalmacije` zaznamujemo petletno uspešno sodelovanje ter slovenski publiki podarimo poseben album s sedemnajstimi pesmi in štirimi videospoti. Albumu je dodana nova pesem `Od Triglava do morja`, ki že napoveduje novi solistični album za konec leta in za katero je narejen videospot, posnet v Triglavskem nacionalnem parku v dolini Vrata, na čudoviti reki Soči."

Hiti, ki jih prepeva Borno, kot so "Što imam od života", "Vagabundov sin", "Dalmacijo", "Vrati se" pa tudi veliko drugih pesmi, so ga zasidrale v srca slovenske publike. Potem je nastopil z uspešnico "Slovenka", zdaj pa še "Od Triglava do mora". Davor pravi, da je hvaležen vsaki duši in osebi, ki čuti njegove melodije. "Slovenka" je njegova avtobiografska pesem, v kateri je priznal, da ga je ljubila prelepa Slovenka, "Od Triglava do mora" pa je vesela žurerska pesem s sporočilom "naj bo fešta vsak dan, od Triglava do morja". Imena Slovenke sicer noče omeniti, ker sta si obljubila, da bo to samo njuna skrivnost. Na vprašanje, ali bo postal slovenski zet, še ne odgovarja pritrdilno, temveč z morda in hkrati dodaja, da je zaljubljen v Slovenijo. "Želim se poročiti na vrhu Triglava ob Aljaževem stolpu, medeni mesec pa preživeti sredi Jadrana na osamljenem otoku," nam je še zaupal Davor Borno.

Nastopov, tudi na pomembnih festivalih, ima že veliko za seboj, prav tako nastop za izbor pesmi za Evrovizijo in uspešno turnejo po Ukrajini. Torej rad tekmuje? "Festivali so mi všeč zaradi srečanja z mnogimi prijatelji. Zberemo se glasbeniki, novinarji, televizijske ekipe in se včasih nepozabno zabavamo. Tekmovanje mi ni preveč zanimivo, ampak publika se vedno odlično zabava ob glasovanju, posebno po razglasitvah nagrajencev, ker se vedno dogajajo škandali."