Že v prve pol ure sta se poškodovala kapetan Gregor Židan (nanj se je z vso težo ulegel trener in obenem najbolj bojeviti igralec Ljubljane Safet Hadžič) in najboljši strelec na pripravljalnih tekmah Milko Djurovski. Večino drugega polčasa so zeleno-beli odigrali z igralcem manj, ker je avtoritativni sodnik Drago Kos zaradi udarca nasprotnika izključil Zorana Ubaviča, a so gostitelji tudi z le desetimi igralci na rutino dosegli dva gola proti mladincem iz Šiške, ki so sicer tekali kot naviti, a je bil očiten primanjkljaj v znanju. Predvsem vsi trije goli so bili prave mojstrovine. Zoran Ubavič je potrdil sloves kralja kazenskih prostorov, ko je odpadek pospravil v mrežo v slogu Mehmeda Buze ali Gerda Müllerja. Rafinirana desetica Jani Pate je zadel po lobu iz mrtvega kota. "Rambo" Stanislav Komočar, od katerega so se tekmeci odbijali kot od zidu in se je le 24 ur pred tekmo vrnil z mirovne misije v Afganistanu, je razmetal tekmece in mu je bilo pod častjo, da bi padel za enajstmetrovko, ko so Šiškarji klatili po njem.

Klub se skuša obnašati evropsko. Stojnica s pijačo, ob kateri je bila velika gneča, zapisnik pred tekmo za novinarje in tiskovna konferenca po tekmi na častni tribuni, ki jo je vodil Aleš Remih, kateremu se je uresničila otroška želja, da postane direktor nogometnega kluba.

"Hvala gledalcem, ki so z množičnim obiskom pokazali, da smo na pravi poti. Trudili se bomo, da v klub privabimo čim več mladih igralcev, ki naj bi nas čez nekaj časa nadomestili. Komaj čakam nove tekme in še več gledalcev," je pripovedoval kapetan Olimpije Gregor Židan , medtem ko je trener Primož Gliha moral nujno dvigniti telefon, saj ga je klical šolski minister Miran Zver.

Bežigrad ne bi smel imeti težav v pohodu na prvo mesto, ki vodi v četrto ligo, v konkurenci Komende, Jevnice, Vira, Vrhnike, Šmartnega, Belinke, Ljubljane in Termita... Jeseni se obeta tudi nekaj spektakularnih prijateljskih tekem. Prva bo že v petek ob 20.30, ko bo za Bežigradom gostoval Maribor. Za Bežigrajčane bosta kot gosta igrala tudi Mladen Rudonja in Robert Prosinečki, morda pa še en super zvezdnik, vendar direktor Remih trdi, da to ne bo Predrag Mijatović.