DRAVA - ANET KOPER: Koprčani so se specializirali za skalpe velikih, saj so za prvenstvene točke premagali državna prvaka Maribor in Gorico, v prijateljskem obračunu pa še italijanskega drugoligaša Triestino (2:1). Za mirno prvoligaško življenje so pomembnejši uspehi proti enakovrednim tekmecem, saj v teh tekmah točke štejejo dvojno. To bo spopad izkušenih Ptujčanov in koprske mladosti, v katerem Drava enostavno mora zmagati. Naš tip: 1.

RUDAR - MARIBOR PIVOVARNA LAŠKO: Tekma največjih osmoljencev slovenske lige. Na Velenjčane se lepijo rezultatske katastrofe. 0:8 z Domžalami doma, 1:6 s Primorjem v Ajdovščini, čeprav so vodili in imeli priložnost za 2:0. Izkušeni Zoran Pavlovič naj bi obogatil igro "knapov", vendar bo z zadrževanjem žoge tudi uničil ritem. Dejan Komljenovič bo nabrušen, ker so se ga v Ljudskem vrtu odrekli. Mariborčani se nostalgično spominjajo šeste obletnice uvrstitve v evropsko ligo prvakov, toda od spominov se ne živi. Realnost "vijoličastih" je spodnji del lestvice, sterilnost napadalcev in povsem zavoženo kadrovanje z okrepitvami iz tujine. Naš tip: 0.

HIT GORICA - PRIMORJE: Ajdovci so zaradi izrednih razmer (tekmo z Rudarjem, ki so jo začeli v nedeljo, so dokončali šele v sredo) želeli prestavitev sosedskega derbija na nedeljo. Goričani so rekli da, vendar je rdečo luč prižgalo združenje prvoligašev z obrazložitvijo, da je tridnevni razmik med tekmama normalen tekmovalni ritem. Goriška vrsta je "prestreljena" zaradi poškod Srebrniča, Šulerja, Raniča in Demirovića, kar je priložnost za nov strelski šov Dražena Žežlja, če mu je ostalo še kaj municije po štirih golih Velenjčanom. Naš tip: 1, 0, 2.

BELA KRAJINA - NAFTA: Val odpuščanj v Beli krajini je očitno pljusknil tudi v tamkajšnji nogometni klub. Uprava je namreč za grešnika določila robustnega napadalca Blaža Puca in mu pokazala izhodna vrata, ker ni dosegal golov. Čeprav je lendavska Nafta visoko na lestvici, je to vseeno samo tekma za obstanek v prvi ligi. Naš tip: 1. (jo)

Ajdovci so zaradi izrednih razmer želeli prestavitev sosedskega derbija na nedeljo.

Nogometaši Domžal in Publikuma bodo zaradi utrujenosti po evropskih tekmah igrali šele v ponedeljek. Celjani so bili ponižani in potolčeni v Sofiji, kjer so se osramotili predvsem s počasnostjo.