Prvi festival elektronske glasbe, glasbeno-plesni spektakel, se bo odvijal to nedeljo v idiličnem visokogorskem okolju v Tihi dolini, ki lahko sprejme več kot tri tisoč zabave željnih obiskovalcev. Pripravljata ga kulturno-umetniško društvo Free Music in kulturno-umetniško društvo Studio za ples Celje.

Festival se bo začel ob 18. uri s plesnim spektaklom in bo trajal do jutranjih ur, pripravili pa so tudi zabavo, ki bo sledila. Obiskovalci bodo lahko uživali še ob ogledu go go plesalk in vizualne predstave. Dogajanje - trajalo bo kar 16 ur - bodo snemale digitalne kamere, posnetek si bodo obiskovalci lahko ogledali na DVD-ju. Nastopili bodo didžeji Kathy cat, Anix, Edi the Fish, Benjamin, Onix, Borut-t in Mc Mirimino, vsi iz Slovenije, pa Bebeto, Tomi rollo, Xxl Hr in Pero fullhouse, vsi iz Hrvaške, ter Angelino iz Italije. Na zabavi pa bosta nastopila didžeja Paolo Barbato in Jojo iz Italije.

Visokogorsko smučarsko središče s svojimi razgibanimi tereni se v poletnem času prelevi v gostoljubno oazo za pohodnike in kolesarje, za poseben čar pa poskrbijo tudi številni jadralni padalci. Zelene travnike na Krvavcu poleti obarvajo številna zelišča, tudi zdravilne rastline. Prijetna popestritev poletnega utripa so tudi nedeljske maše ob 15. uri pri Plečnikovi kapeli Marije Snežne.

Imajo bogato ponudbo možnosti za dejavno preživljanje prostega časa - lahko si izposodite športno opremo in najamete licencirane vodnike, za okrepčilo pa je poskrbljeno s pestro gostinsko ponudbo domače hrane s planine. Ljubitelji adrenalina boste lahko svoj pogum pokazali v skoku s padalom v tandemu ali pa se boste s sposojenim gorskim kolesom spuščali po strminah Krvavca. Novost pa je vsekakor nordijska hoja, to je način hoje s palicami, ki je v tujini že zelo priljubljen način rekreacije. Pripravili so kar nekaj novosti za kolesarje: urejene in označene kolesarske poti po planini, možnost izposoje in servis koles. Novost so tudi posebna stojala za prevažanje koles s kabinsko žičnico, ki je brezplačen. Posebna ugodnost je vozovnica trikrat v dnevu, ki omogoča tri enosmerne vožnje s kabinsko žičnico v enem dnevu po ugodnejši ceni. Uporabljajo jo predvsem kolesarji za spust z zgornje do spodnje postaje kabinske žičnice.

Vse informacije o športnih dejavnostih dobite na Info Stemax 04/25 25 937 ali na 041/ 365 784. Na Krvavcu vam nudijo številne ugodnosti tudi pri vozovnicah: povratna karta kabinske žičnice skupaj s planšarsko malico stane 2000 tolarjev za osebo; samo povratna karta pa 1400 tolarjev. Otrokom do 14. leta v spremstvu staršev in ob nakupu malice vožnjo s kabinsko žičnico podarijo. Kabinska žičnica deluje od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure, ob koncih tedna in praznikih pa od 9. do 19. ure. Za napovedane skupine po predhodnem dogovoru organizirajo vožnjo s kabinsko žičnico tudi izven obratovalnega časa. Na voljo je že cenik smučarskih vozovnic za sezono 2005/06, predprodaja vozovnic se bo pričela v začetku oktobra. Promocijsko besedilo