Najboljša slovenska predstavnica skoka ob palici je Teja Melink, 25-letna Novogoričanka, ki ji na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo manjka le še diploma.

"Užitek jo je gledati. Ko vidiš, kako nekdo preskoči višine, ki se ti zdijo neverjetne. Ni kaj, Isinbajeva postavlja mejnike. Venomer se od njenih skokov skušam naučiti kaj novega," je o najboljši skakalki skoka ob palici spregovorila Teja Melink . Atletinja, ki je s skoki najbližje nebu od vseh Slovenk, na bližajoče se svetovno prvenstvo v Helsinkih ne bo šla zgolj sodelovat. Na največjem prvenstvu bo tekmovala le zato, ker je odlično pripravljena in ker lahko izboljša osebni in državni rekord, ki znaša 430 cm. Ker pred evropskim prvenstvo 2002 v Münchnu ni bila prepričana, da lahko poseže po vidnih uvrstitvah, se je denimo odločila, da na Bavarsko ne bo odpotovala.

"Težko je napovedati, kakšno višino bo potrebno preskočiti za uvrstitev v finale svetovnega prvenstva. Mislim, da med 430 in 445 cm. Če se vse poklopi in mi uspe najboljši skok v karieri, lahko preskočim tudi 440 cm," je optimistična Primorka, ki ves čas vadi pod taktirko Igorja Lapajneta. "Tudi, ko sem študirala v Ljubljani, sem se na treninge vozila domov. Imam izkušenega trenerja, ki je bil tudi sam nekoč skakalec ob palici, povrhu pa ima tudi veliko trenerskih izkušenj," pohvali svojega trenerja Teja Melink, ki ima v klubu tudi dobro delovno vzdušje, saj vadi skupaj z Nino Vezjak in Ivano Abramič.Teja pravi, da ima skok ob palici kot disciplina svoje prednosti in slabosti. Med slednje sodi ta, da je potrebno garati sedem ali osem let, da dosežeš viden rezultat, med prednosti pa sodi predvsem to, da ima vsak atlet tudi po uspešnem skoku rezerve. "Uspešen skok vsebuje elemente šprinta, odriva, akrobatike in gimnastike. Vse mora biti izvedeno zelo dobro, da lahko začutiš skok. In skoraj vedno se zgodi, da imaš tudi po uspešnem skoku občutek, da nekaj ni bilo v redu. Trenutno imam največje rezerve pri prehodu iz zaleta v odriv, v zadnjem času pa sem najbolj napredovala pri tehniki ob palici," poudarja najboljša slovenska skakalka, ki bo šla v slovensko zgodovino tudi po tem, da je pred petimi leti kot prva Slovenka preskočila štiri metre.