Real je tako skoraj čez noč dobil enega najnevarnejših napadalnih dvojcev v Evropi, hkrati pa prinesel skrbi, sicer sladke, trenerju Wanderleiu Luxemburgu. Sedaj ima namreč Brazilec v napadu kar tri svoje rojake (poleg omenjenih dveh še Ronalda) ter Michaela Owna. Za Angleža že nekaj časa govorijo, da bo odšel drugam.

Leta 1981 rojeni Baptista je vse prej kot običajen nogometaš. Že njegovi vzdevki govorijo o tem. Ko je prišel v Španijo, so ga klicali Tank, v njegovem nekdanjem klubu Sevilli je postal Zver, nekateri ga imajo tudi za Potres. Ko je leta 2004 prišel v Španijo, je bila njegova najmočnejša pozicija na sredini igrišča, sedaj je smrtonosen v napadu. V vsega dveh sezonah je zabil 38 golov, dokazal pa se je tudi v najmočnejši reprezentanci na svetu - brazilski. "Verjamem, da bodo navijači Seville razumeli. V svojem nekdanjem klubu sem bil zares srečen, toda ponudbe Reala, ki verjetno pride le enkrat, se ne zavrne," pravi Baptista , ki so ga v svoje vrste vabil tudi pri Arsenalu, a je robustnež možnost prestopa v Anglijo zavrnil. Želel je namreč še vsaj sezono igrati v Španiji, saj bo v tem primeru lahko zaprosil za španski potni list.

"Če je bil Pele kralj, potem je Robinho princ." To je le ena od mnogih primerjav, ki jih je bil v preteklosti že deležen Robinho. Res je, da je 21-letnik sila muhast fant, kar je dokazal že s tem, da je od svojega nekdanjega kluba Santosa dobesedno izsilil prestop na Santiago Bernabeu, v njegovih nogah pa se hkrati skriva tudi neverjetno znanje. Če mislite, da je mojster preigravanja Sebastjan Cimerotič, potem Robinha še niste videli. "Ko dobi žogo v svoje noge, se zdi, kot da je prilepljena," se nasmiha Robinhov novi soigralec Roberto Carlos in svari nasprotnike: "Robinho je nočna mora za branilce." Da je z nakupoma obeh nogometašev Real zadel v polno, je priznal tudi Frank Rijkaard , trener večnega rivala Barcelone: "Res je, da sem rekel, da sem zadovoljen z moštvom, ki ga imam. Toda Baptista in Robinho sta nogometaša, ki bi ju želel vsak trener. Oba bosta izrednega pomena za Real, ki bo v novi sezoni še močnejši."