Grassi bo na festivalu, letošnji nosi naslov Možni dialogi in je posvečen raziskovanju dialoga med umetniškimi, znanstvenimi in kritičnimi postopki ter vrednotami danes, predstavil najnovejše produkcije Zavoda, ki jih zaznamuje intermedijski ter interdisciplinarni pristop, pa tudi tankočutna družbena in socialna refleksija o aktualnih temah. Poleg tega bo Grassi v okviru festivala med 26. in 30. julijem vodil delavnico z naslovom Internovele - Produkcija nizkoproračunskih novel, ki se predvajajo prek interneta. Ob koncu delavnice si bo stvaritve udeležencev mogoče ogledati na svetovnem spletu na naslovu www.aksioma.org/internovelas.

V ponedeljek, 1. avgusta, bo Grassi na Fakulteti za komunikacije in umetnost katoliške univerze Minas Gerais (Pontificia Universidade Catolica de Minas Gerais) v mestu Belo Horizonte predaval na temo Taktika-Strategija-Negacija-Moč.

Sledila bo predstavitev v brazilski prestolnici v okviru skupinske razstave "Humano Pos Humano" pod kuratorskim vodstvom Suzete Venturelli. Razstava bo na ogled na sedežu kulturnega centra Banco do Brasil do 18. septembra. Grassi bo v okviru razstave 3. avgusta predstavil multimedijski umetniški projekt Problemarket.com - Borza Problemov, ki ga s spletnim umetnikom Igorjem Štromajerjem razvijata od leta 2001. Med predstavitvijo se bo Štromajer prek konferenčne povezave oglasil neposredno iz Ljubljane in osvetlil najpomembnejše razvojne faze projekta od njegove prve predstavitve do današnjega dne.Enak scenarij je predviden za 6. avgust v Sao Paulu v Centru za umetnost in kulturo Espaco Mirante, kjer bosta Grassi in Štromajer ponovno na daljavo, prek svetovnega spleta, sodelovala pri predstavitvi njunega projekta Problemarket. Sledil bo samostojni nastop Davideja Grassija, ki bo v okviru javnih razprav na temo Umetniške produkcije skozi različne sodobne tendence in prereze orisal dejavnosti Zavoda Aksioma na področju intermedijske umetnosti, glasbe in uprizoritvenih umetnosti.