Strokovna žirija je podelila nagrade v obliki priznanja in denarne nagrade v bruto vrednosti 120.000 tolarjev, ki jih podarja Združenje skladateljev, avtorjev in založnikov z zaščito avtorskih pravic Slovenije (SAZAS), za najboljšo melodijo, besedilo in priredbo. Žirija pa je podelila tudi priznanja in nagrade za najboljšo izvedbo ter za najboljšo skladbo v celoti.

Tako je priznanje in nagrado za najboljšo melodijo prejel skladatelj Marjan Hvala za pesem z naslovom Kam plujemo v izvedbi Bogdana Baroviča. Za najboljše besedilo je žirija izbrala in nagradila avtorico pesmi Modre oči Darjo Pristovnik, pesem je izvajal Peter Januš. Žirija je za najboljšo priredbo nagradila aranžerja Francija Zabukovca za pesem To je prava noč v izvedbi Rebeke Dremelj.

Priznanje in praktično nagrado za najboljšo izvedbo je prejela izvajalka Manca Špik , ki je pela pesem Solze z neba.Za najboljšo skladbo v celoti na festivalu pa je strokovna žirija razglasila skladbo z naslovom Vroče. Avtorji skladbe so prejeli priznanje in denarno nagrado SAZAS v bruto vrednosti 360.000 tolarjev. Izvajalec pesmi je bil Anžej Dežan, besedilo je napisala Urša Vlašič, glasbo Matjaž Vlašič, aranžma pa Boštjan Grabnar in Matjaž Vlašič.