Na prireditev je prišlo tudi šest županov, med njimi seveda domači grosupeljski Janez Lesjak in Ivan Molan , župan občine Brežice, ki bo prireditev gostila prihodnje leto. Organizacijo jubilejnega 10. srečanja bosta namreč prevzeli Dečno in Arnovo selo. "Prepričan sem, da bomo imeli kaj pokazati, in upam, da se bodo Selani v čim večjem številu udeležili srečanja," je dejal Molan. Lesjak pa se je bolj v šali kot zares ponudil: "Če bodoči prireditelji česa ne bodo vedeli, naj kar pridejo k nam po nasvet. Prireditev je res enkratna." Pristavil je, da je Slovenija majhna, življenje in razmere, v katerih živimo, pa nas odtujujejo med seboj. "Takšna srečanja pa so dokaz, da si ljudje želijo več druženj," je zaključil.

Na srečanjih se vsako leto sklepajo tudi nova prijateljstva. Sela pri Beli Cerkvi pri Šmarjeških Toplicah in Staro selo iz občine Kobarid se srečujejo tudi mimo uradnih srečanj. "Res smo postali pravi prijatelji. Oni hodijo k nam na trgatev, mi pa k njim na sprehode po lepi pokrajini. Izmenjamo si vina in še kaj," je povedala Olga Bobič iz Sel pri Beli Cerkvi. Boris Lazar iz Starega Sela pa jih je vse povabil v igralnico blizu njihovega kraja in se pošalil, da bi tako nabrali denar za kakšno od prihodnjih srečanj.

"Posledica" takih srečanj je včasih lahko tudi ljubezen. "Fant in dekle, eden iz Sel na Vipavskem, drugi pa iz Sel pri Žireh, sta se na enem od srečanj spoznala, se nato poročila in na naslednje srečanje že prinesla pokazat naraščaj," so pripovedovali redni udeleženci srečanj.

Tokratni organizator srečanja je bilo turistično društvo Sela pri Šmarju-Sapu, ki je ob tej priložnosti izdalo tudi posebno brošuro. Pobudnik prvega srečanja pa je bil Janez Škalič iz Sela v Prekmurju v občini Moravske toplice. "Najprej smo razmišljali o srečanjih vseh gasilskih društev iz sel, a jih vsa sela nimajo, zato smo na mojo pobudo nato organizirali srečanje vasi. Prvo je bilo leta 1997 pri nas, zdaj pa je interesentov za organizacijo že zelo veliko, tako da na podlagi različnih meril določimo, kje bo naslednje srečanje. Sicer pa se pred srečanjem vsako leto dobimo predstavniki vasi in se pogovorimo o naših pričakovanjih," je dejal Škalič.