Porota je 80-letnega Killena spoznala za krivega v torek, po le tednu dni sodnega procesa in slabih dveh dneh odločanja. Pravosodni minister Mississippija James Hood je dejal, da se je v Mississippiju sedaj končno zgodila pravica, čeprav Killen ni bil obsojen zaradi umora. Porota tega ni storila, ker Killen ni neposredno sodeloval pri umorih, ampak je sodeloval pri organizaciji rasističnih belcev, ki so izvršili dejanje.

Dva mlada Newyorčana, Andrew Goodman in Michael Schwerner, ter lokalni temnopolti aktivist James Chaney so se junija leta 1964 peljali po cesti v okrožju Neshoba, ko so jih aretirali lokalni šerifovi pomočniki in jih zaprli v Philadelphiji. Zaprte so jih imeli toliko časa, da so se lahko lokalni rasisti pod vodstvom pridigarja Killena organizirali. Ko so se mladeniči odpeljali iz zapora, jim je množica sledila, jih izrinila s ceste, zvlekla iz avtomobilov in pobila.

Smrt trojice je v ZDA izzvala takšno ogorčenje, da je to pripomoglo k sprejemanju zakonodaje o državljanskih pravicah črncev. Na Neshobo se je zgrnila vojska agentov FBI, ki so po mesecu in pol odkrili trupla, zaprli 18 moških in jih postavili pred zvezno sodišče. Morilce so postavili pred zvezno sodišče, kjer so jim leta 1967 sodili zaradi kršitev državljanskih pravic.Povsem bela porota je sedem obtoženih obsodila na zaporne kazni, ki niso bile višje od šest let. Pri Killenu pa se porota ni mogla zediniti, ker je ena od članic vztrajala pri tem, da ne more obsoditi pridigarja. Izpuščen je bil na prostost in je mirno živel naprej vse do sedaj. S Killenovo obsodbo se je sklenilo eno od temnih poglavij rasistične zgodovine ameriškega juga.