V skupni uvrstitvi je bila najboljša Srednja lesarska šola ŠC Ljubljana, druga je bila Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, tretja pa Poklicna gostinska in lesarska šola ŠC Slovenj Gradec. V tekmovanju za najboljšo fotografijo je prvo mesto zasedel Matija Strugar iz TŠC Nova gorica, drugo in tretje mesto pa Žiga Sedej in Primož Štolfa iz Ljubljane.

Vodja delavnic na lesarskem oddelku Stane Lemut je pojasnil, kako potekata tekmovanji iz rezbarjenja in ročne obdelave lesa: "Pri rezbarjenju sodeluje osemnajst dijakov, po dva z vsake šole. Dijaki izdelujejo lipov list iz javorovega lesa, za katerega imajo na voljo uro in pol. V delavnici, kjer poteka ročna obdelava, imajo dijaki na voljo samo 15 minut za izdelavo lesne vezi, ki so jo izžrebali." Eden od sodelujočih dijakov se je med tekmovanjem iz rezbarjenja poškodoval z dletom, vendar so poškodbo hitro oskrbeli, saj imajo omarico s prvo pomočjo vedno pripravljeno, je pojasnil Lemut.

Dijak tretjega letnika Dušan Geček iz Nove Gorice je ob koncu ročne obdelave povedal, da mu je uspelo končati pravočasno in da je z izdelkom zadovoljen. "Lani v Mariboru nismo bili prav uspešni pri ročni obdelavi, bile pa so tudi težje vezi. Letos je vez lepo stala in mislim, da bomo uspešnejši." Klemen Rozman , dijak drugega letnika Šolskega centra Novo mesto, je povedal, da ima dober občutek, čeprav z izdelkom ni bil najbolj zadovoljen. Gašper Ciber je dijak prvega letnika Srednje lesarske šole Ljubljana, rezbari pa že pet let. "Imeli smo dosti časa in z izdelkom sem tudi zadovoljen. Les je bil že pripravljen za obdelavo, motiv pa smo poznali že prej. Mislim, da bo ocena dobra, in drugo leto bom tudi tekmoval," je zatrdil Ciber.