Leto za letom so namreč prihajale nove in nove uspešnice. Tako se mi je uspelo obdržati v glasbenem vrhu že skoraj dvajset let. O vsem tem navsezadnje odločajo poslušalci in ne mi, ki kreiramo medijski prostor, Simona utemeljuje svoj dolg in uspešen pevski staž.

Poleg lente še mož!

Rodila se je v Mariboru, kjer je s starši in sestrama preživela otroška leta v idiličnem okolju. Tam bi verjetno tudi ostala, če ne bi bilo usodnega srečanja s sedanjim možem Goranom Šarcem. Spoznala sva se na izboru za miss Slovenije, kjer sem postala prva spremljevalka. Tako sem poleg lente dobila še moža!

V zakon nista hitela na vrat na nos, pač pa sta se hotela malo bolje spoznati, čeprav je že od začetka kazalo, da so si njune vrednote, želje in cilji zelo podobni ter se v marsičem zelo dobro ujemata. Poroka je bila torej kar logična posledica, ki pa je Simona ni želela deliti z javnostjo, tako da še danes nikomur ni uspelo objaviti kakšne fotografije z njene poroke. Nekatere stvari morajo za vedno ostati zasebne, pa čeprav je človek medijska osebnost. Moja otroka sta tisto, kar mi prinaša drugačno lepoto, in to presega užitke, ki jih doživljam z glasbo, z veseljem pove o svojem družinskem življenju.

Za obletnico posebni koncerti

Njene pesmi so odraz močne in zadovoljne ženske, ki ve, kaj hoče, in njene romantične duše, ki se pogosto upira racionalnosti ter hoče verjeti v lepoto življenja in vrednot, ki jih zagovarja. V njih se prepletajo čustva ne le do ljubljene osebe, ampak tudi do otrok, staršev, narave in nasploh vsega lepega, kar v življenju pogosto pogrešamo.

Simona Weiss ni ravno tip ženske, ki bi načrtovala za daljno prihodnost, še posebno ne mara govoriti o stvareh, ki jih še ni. No, kljub temu pa smo le izbrskali, da namerava svojih dvajset let glasbenega ustvarjanja proslaviti s posebno bleščečimi koncerti. Kakšni bodo, bomo lahko kmalu vsi skupaj presodili. Do takrat pa velja uživati v njenih najbolj romantičnih uspešnicah, ki so vsaka zase majhen drobec iz življenja Simone Weiss. Sama pravi: Cenim te drobne, zlate trenutke, iz katerih je stkana moja zgodba. Veliko je namreč tudi takšnih, ki so nastali kot posledica enkratne simbioze, ki je nastala med menoj in mojimi poslušalci.