Nagrajeno delo Pavčkove naj bi uprizorili v italijanskem gledališču v Trstu. Pavčkova je za STA povedala, da je dr. Rina Anna Rusconi, predsednica Altamaree, ki organizira natečaj, pojasnila, da je bila monokomedija Al` en al` dva?, ki sta jo v italijanščino prevedli Marina Gamboz in Darinka Lukin, absoluten favorit na področju dramatike, vendar dela trenutno ne morejo uprizoriti zaradi finančnih težav. Morda bodo komedijo uprizorili kasneje.

Monokomedija Saše Pavček Al` en al` dva? že v naslovu razkriva svoje bistvene odlike. Avtorica skozi duhovito, tako rekoč neprevedljivo besedno igro napove zgodbo o vročekrvnem primorskem oštirju Alenu, ki se mu v nekem trenutku življenja na pragu prikaže brat dvojček z enakim imenom. Je to fikcija ali resničnost? Starodavni motiv dvojčkov je pripeljan do absurdnega preizpraševanja človeka srednjih let, ki se nenadoma sooči s svojim drugim in drugačnim jazom.

Monokomedijo so decembra lani premierno uprizorili v koprskem gledališču, z vlogo vročekrvnega oštirja se je spoprijel Aleš Valič.Saša Pavček se je v ljubljanski Drami leta 2003 že proslavila s prvencem Čisti vrelec ljubezni.