Europa Nostra v celoti podpira proteste danske podružnice Europe Nostre in sorodnih danskih nevladnih organizacij. Če bi tako visoke zgradbe postavili na omenjeni lokaciji, z njimi ne bi skazili le svetovno znanega zgodovinskega središča Koebenhavna, temveč bi bil to tudi nevaren precedens za morebitne bodoče visoke objekte v tem delu mesta.

"Čeprav Europa Nostra povsem podpira sodobne arhitekturne stvaritve in priznava, da moderna arhitektura lahko pomembno prispeva k lepoti in kvaliteti urbanega okolja in njegovi živosti, pa je prepričana, da bi določena historično in estetsko dragocena dediščina, kot je Christianshavn, morala imeti največjo raven zaščite," je dejal Otto von der Gablentz. "Prav človeška dimenzija koebenhavnskega mestnega jedra in njegov nepokvarjen značaj vsako leto pritegneta ogromno število turistov. Zato smo prepričani, da popačeni Christianshavn ne bo izgubil le svoje resnične zgodovinske vrednosti, ampak bo negativno vplival tudi na turizem in gospodarsko moč danske prestolnice."

Europa Nostra zato vse pristojne organe roti, naj najdejo nadomestno lokacijo za gradnjo, ki bo omogočala izvedbo sodobnih arhitekturnih projektov, obenem pa zagotovila ohranitev Christianshavna, so sporočili iz Europe Nostre.