5. januarja 1965 se je po slabih dveh letih od prve pobude za začetek delovanja oglasil tedanji Radio Jesenice kot deveti lokalni radijski program v Sloveniji in drugi na Gorenjskem. Od leta 1965 do 1972 so bile oddaje na sporedu štirikrat tedensko, 1. julija 1972 je začel Radio Jesenice - kot drugi med lokalnimi radijskimi postajami v Sloveniji - program oddajati vsak dan. Nova prelomnica v delovanju Radia Jesenice je bilo leto 1975, ko se je slišnost razširila na območje tedanje radovljiške občine in je UKV oddajnik zamenjal srednjevalovnega.

Radio Jesenice se je leta 1976 preimenoval v Radio Triglav, svojo temeljno radijsko dejavnost pa dopolnil z drugimi, med njimi organizacijo prireditev Prvi glas Gorenjske in Prvi glasek Gorenjske. Program se je skozi leta nenehno spreminjal, nastajale so nove oddaje in rubrike, čas oddajanja se je podaljševal.

Zdaj Radio Triglav oddaja 24 ur na dan, vsak dan v letu, od tega je najmanj 14 ur dnevno neposredno vodenega programa. V letu 2004 so oddajali 8760 ur, od tega je bilo dobrih 400 ur informativnega programa. Vsak dan pripravljajo lastne informativne oddaje, napovedujemo dogodke, razmere na cestah in vreme, pripravljajo posebne oddaje o kulturi, športu. Vsak dan, razen ob nedeljah, pripravljajo tudi jutranje nasvete in tednike gorenjskih občin ter veliko prispevkov o aktualnih dogodkih. Poleg tega so na programu še okrogle mize, pogovori z gosti v studiu in različni prispevki.V zadnjih 14 letih je Radio Triglav pripravil več humanitarnih akcij. Najodmevnejša je bila leta 1991 za Petro Divjak, ki je zaradi redke možganske bolezni potrebovala operacijo. Zbirali so denarne prispevke, da bi ji omogočili operacijo in preglede. Radio Triglav je po etru pozival poslušalke in poslušalce, naj nakažejo finančno pomoč in odzvalo se je nekaj sto ljudi.