RUDAR - HIT GORICA: Edin Osmanović je sezono začel na goriški klopi, Toni Tomažič pa na velenjski. Vlogi sta medtem zamenjani, prav tako težave. Vsaj Rudarjeve: za napadalce je gol premajhen tudi pri strelih z nekaj metrov. Toda pravi kibici bodo pozornost usmerili še v iskanje domneve, da naj bi nekateri igralci na prvih spomladanskih tekmah bojkotirali Tomažiča, ki se tudi v Novi Gorici bori proti popolnemu razpadu sistema, v katerem bodo tokrat manjkali porumeneli Ipavec, Ribarič in Srebrnič. Naš tip: 1, 0.

CMC PUBLIKUM - DRAVOGRAD: Dvoboj edinih prijavljenih klubov za pokal Intertoto že lahko odloči poletnega udeleženca Evrope. Že tako skromna celjska zasedba bo zaradi kazni (Beršnjak, Gobec) še bolj razredčena, na poživitev s klopi skoraj ne bo mogoče računati in edini adut bo Pekić, ki lahko postane najmlajši golgeter naših državnih prvenstev. Igral bo tudi proti tradiciji: v dosedanjih petih tekmah Publikum še ni premagal Dravograda, pri katerem bo na klopi debitiral Hrvat Dražen Besek. Naš tip: 1.

PRIMORJE - MARIBOR PIVOVARNA LAŠKO: Čeprav ima Mihajlo Petrović vsak dan manj igralcev, igrajo najlepši nogomet v ligi. A Mariborčani imajo prednost v kakovosti in motivu, saj so prepričani, da je konec krize, ko so z zadnjima moštvoma iztržili le točko. "Tekmo z Domžalami smo analizirali in pozabili. V Ajdovščino odhajamo z najmočnejšo zasedbo. Primorje je nevarno, če mu pomaga burja, a mi razmišljamo le o zmagi," pravi trener Maribora Ivo Šušak , ki bo moštvo na pot odpeljal že danes. Naš tip: 2.

DOMŽALE - OLIMPIJA: Obeta se najbolj napet in atraktiven derbi ljubljanske kotline v zgodovini samostojne Slovenije. Doslej so bili Domžalčani vnaprej obsojeni le na poraze (v 14 tekmah so le enkrat zmagali in dvakrat remizirali), tokrat pa so celo v vlogi favorita, saj v zadnjih tednih meljejo vse pred seboj, medtem ko se Olimpija ukvarja s kopico težavami. Ker je v Domžalah logistika (finance) urejena, se tudi "veterani" Protega, Štampfer, Komar in ostali ukvarjajo le z nogometom. Olimpijo pred novim neuspehom lahko rešijo le goli Rakovića, ki pa je komaj dobro začel s treningi. Naš tip: 1, 0.

TABOR - KOPER: Sežanci imajo računico za obstanek: 12 točk v zadnjih šestih tekmah. Strokovnjaki pravijo, da je takšen izkupiček za Krašovce v sferah znanstvene fantastike. V lokalnem derbiju bo pokalo na vse strani. A kakovost je največji adut Kopra, kjer pa imajo velike težave zaradi starih dolgov, zato prihajajo rubežniki in zaplenejo izkupiček od vstopnic po tekmah na Bonifiki. Tokrat bo moral predsednik Boris Popovič spet motivirati s posebno premijo iz svojega žepa, saj gre za prvoligaško preživetje. Naš tip: 2. MURA - KOROTAN: Za tekmo vlada veliko zanimanje, saj za Prevaljčane igrajo trije Prekmurci: vratar Stanislav Kuzma, vezist Adamo Baranja in napadalec Simon Baranja. Velik minus Mure bo neigranje porumenelega vratarja Nedžada Botonjića, a Prekmurci so samozavestni, saj trdijo, da so premagovali že boljše ekipe od Korotana. "Doslej smo igrali s klubi iz zgornjega dela lestvice in bili smo zelo motivirani. Kar smo naredili doslej, ne smemo zapraviti proti klubom iz sredine in dna lestvice," napoveduje nogometaš Mure Aleš Gabor . Motivacija Prevaljčanov bo odvisna od potez uprave kluba ali "po domače" od izplačila premij. Naš tip: 1.