Voditeljica oddaje in tudi nihče drug od navzočih v studiu pa zaradi hitrega tempa snemanja oddaje niso zaznali, da je prišlo do napake, je še zapisano v sporočilu. Pri vprašanju, kateri izraelski premier je dobil Nobelovo nagrado za mir, je bil ponujen odgovor: Jicak Rabin ali Ariel Šaron, kot pravilni pa je bil potrjen odgovor Ariel Šaron.

Gledalcem televizije in tekmovalcem v kvizu se urednica oddaje zaradi neljube napake opravičuje. V uredništvu kviza pa so sprejeli dodatne ukrepe, da se taki spodrsljaji v prihodnje ne bi dogajali, je še sporočila Dajana Makovec.

Kot je znano, je izraelski premier Jicak Rabin, ki je bil dolga leta vojak, zadnja leta svojega življenja posvetil mirovnemu procesu na Bližnjem vzhodu, za kar je prejel tudi Nobelovo nagrado za mir. Leta 1993 je Rabin v Washingtonu namreč skupaj s tedanjim vodjo PLO Jaserjem Arafatom in izraelskim zunanjim ministrom Šimonom Peresom podpisal prvi izraelsko-palestinski okvirni sporazum o palestinski samoupravi na Zahodnem bregu in v Gazi, ki so ga dosegli po tajnih pogajanjih na Norveškem. Naslednje leto so vsi trije prejeli Nobelovo nagrado za mir, v svojem nagovoru ob prejemu nagrade, ki jo je posvetil ubitim na Bližnjem vzhodu, pa je Rabin obljubil, da ne bo nikoli opustil iskanja miru. Ob tem je leta 1992 z jordanskim kraljem Huseinom podpisal izjavo o koncu 46-letne vojne med državama, oktobra tistega leta pa je bil podpisan tudi uradni mirovni sporazum. Rabin je umrl 4. novembra 1995 v atentatu na zborovanju za mir v Tel Avivu. Storilec je prihajal iz vrst židovskih skrajnežev.