Zdi se, da so se otoški mediji v zadnjih dneh bolj ukvarjali z Novakom Đokovićem kot samimi rezultati na tretjem letošnjem turnirju največje četverice v Londonu. Redkdo je ostal ravnodušen po gladki zmagi Srba v osmini finala proti Holgerju Runeju, ko je po uspehu najprej dejal, da je hvaležen vsakomur, ki kupi vstopnico in si ogleda teniški dvoboj. Sprva je bil deležen bučnega aplavza, v nadaljevanju pa je vsem, ki pridejo na tekmo z namenom, da ga vržejo s tira, zaželel laaaaaaaaaahko noč. S tem je mislil na provokacijske vzklike, medtem ko je poudaril, da spoštuje navijanje za tekmeca. »Več kot 20 let igram na turnirjih po vsem svetu in lahko vam zagotovim, da me ne boste vrgli s tira,« je med drugim dejal Novak Đoković ter vsem še enkrat zaželel lahko noč.

​Đoković je zapustil studio BBC

Odmevi so bili v veliki večini pozitivni. Tako med njegovimi navijači, stroko kot navsezadnje tudi nasprotniki. Tudi tisti, ki se z Đokovićem niso strinjali, morajo priznati, da ni bil žaljiv, temveč si je vzel svojo minuto po zmagi. V nadaljevanju dneva je Đoković opravil številne intervjuje, pozno zvečer pa mu je vse skupaj prekipelo. Ko je v studiu BBC-ja prejel tretje zaporedno vprašanje na temo gledalcev, je novinarja vprašal, ali nima nobenega drugega vprašanja. Novinar mu je odgovoril, da je njegova naloga, da ga sprašuje aktualne zadeve, nato pa ga je vendarle vprašal okrog njegovega naslednjega tekmeca Alexa De Minaurja. Đoković je odgovoril enostavno in zapustil studio.

Medtem ko so ljubitelji tenisa nestrpno čakali na odzive občinstva, ko naj bi stopil na igrišče proti izjemno hitremu Avstralcu, v četrtfinalu tega niso dočakali. Popoldan je odjeknila novica, da je Alex De Minaur svoj dvoboj predal. »Tega si seveda nisem želel. Z Wimbledona se moram umakniti zaradi poškodbe kolka,« je sporočil Avstralec. V petkovem polfinalu se bo Đoković pomeril z Italijanom Lorenzom Musettijem, ki je bil v četrtfinalu boljši od Američana Taylorja Fritza.

​Ribakina je v 62 minutah zaslužila 400.000 evrov

Jutri bosta v Wimbledonu polfinala v ženski konkurenci. Medtem ko sta si Hrvatica Donna Vekić in Italijanka Jasmine Paolini mesto med najboljšo četverico zagotovili v torek, sta se danes v polfinale uvrstili še Kazahstanka Jelena Ribakina in Čehinja Barbora Krejčikova. Prva ostaja velika favoritinja za drugo osvojitev turnirja, potem ko je bila najboljša že predlani, v četrtfinalu pa je bila boljša od Ukrajinke Eline Svitoline. »Elina je izjemna borka, zato sem lahko na tokratno zmago zelo ponosna. Izjemno sem zadovoljna z ravnijo svoje igre,« je povedala Jelena Ribakina, ki je potrebovala za zmago vsega 62 minut, v katerih je zaslužila dobrih 400 tisoč evrov, skupaj pa je na Wimbledonu zaslužila že dobrih 800 tisočakov. Uvrstitev Čehinje v polfinale je kljub temu, da je že osvojila Roland Garros, presenetljiva. Odličen podatek za Barboro Krejčikovo pa je, da je dobila oba medsebojna dvoboja proti Jeleni Ribakini.