Medtem ko so napadenemu nudili zdravniško pomoč, je 45-letni Jenkač po konfliktu odšel s kraja dogodka, nato pa se je zglasil na policijski postaji, kjer so ga zaslišali zaradi poskusa povzročitve hude telesne poškodbe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Trenutno poteka kriminalistična preiskava, po koncu katere bodo pristojnemu državnemu tožilcu predali poročilo.

»Lahko potrdim, da sem bil udeležen v dogodku in izražam obžalovanje, da sem sodeloval pri tem. Ker preiskava še poteka, ne morem komentirati in podajati podrobnosti. Dogodek sem pripravljen komentirati, ko bo preiskava in celoten postopek uradno končan,« je povedal za spletni portal Index.

Hrvaški portal je iz neuradnih virov izvedel, da je župan pretepel 52-letnega pripadnika hrvaške vojske. Navedel je še, da je župan učitelj karateja.

Jenkač ostaja član HDZ

Jenkač je že leta aktiven v hrvaški vladni stranki HDZ. Župan Novega Marofa je od leta 2015, bil pa je tudi poslanec v prejšnjem sklicu hrvaškega sabora. Index je po incidentu na stranko HDZ naslovil vprašanje, ali bodo župana zaradi njegovega ravnanja izključili. V odgovoru so povedali, da obsojajo vsakršno obliko nasilja, vendar bodo za odločitev o njegovi izključitvi počakali na ugotovitve policije.

Ni se zgodilo prvič, da je visok član HDZ na območju Varaždina sodeloval v pretepu. Zadnji javnosti znani incident se je zgodil pred dvema letoma, v njem pa je sodeloval varaždinski župan Anđelko Stričak. Priznal je, da je spil nekaj kozarcev vina, po ugotovitvah Indexa pa je imel v krvi 2,02 promila alkohola. Ovadili so ga zaradi motenja javnega reda in miru.