»Veseli nas, da je v ponudbi letov ljubljanskega letališča nova povezava nizkostroškovnika, že peta po vrsti. Skopje je po štirih letih spet v naši mreži in prepričani smo, da bo cenovno privlačna ponudba letov Wizz Aira številne potnike pritegnila k odkrivanju te očarljive destinacije,« je, kot so na letališču zapisali v današnjem sporočilu za javnost, ob vzpostavitvi nove povezave dejala Stapel.

Nove linije so veseli tudi pri Wizz Airu. »Veseli nas, da smo v našo mrežo dodali še drugo letalsko povezavo v Slovenijo. Ponosni smo, da smo vodilni letalski prevoznik v srednji in vzhodni Evropi s široko mrežo, ki obsega skoraj 200 destinacij v več kot 50 državah,« je povedala vodja korporativnega komuniciranja pri skupini Wizz Air Tamara Nikiforova.

Madžarski letalski prevoznik bo lete v Skopje opravljal z 230-sedežnim letalom Airbus A321.

Wizz Air z Brnika leti tudi na londonsko letališče Luton. Z nizkocenovniki je iz Ljubljane mogoče leteti še v Amsterdam s Transavio, v Pariz s Transavio France in v London na letališče Gatwick z Easyjetom.

Pred dvema tednoma je bila vzpostavljena tudi redna letalska linija med Ljubljano in Luksemburgom, ki jo ponuja letalski prevoznik Luxair. V poletnem voznem redu bo potnikom na voljo 23 rednih letalskih povezav z 19 prevozniki.

Sredi septembra je sicer z Brnika poletel 900.000. potnik, do konca leta pa na letališču pričakujejo skupno več kot 1,2 milijona potnikov.