Ko so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je plezalec zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl.

V iskalni akciji so poleg policistov Policijske postaje Ajdovščina med drugim sodelovali tudi policisti gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica, reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin in reševalci GRS Ljubljana. V iskanje pogrešanega je bil vključen tudi helikopter slovenske policije z dežurno ekipo GRS z Brnika.

Med iskalno akcijo so pogrešanega, ki ni kazal znakov življenja, ob 14.27 našli približno 100 metrov severno od cerkice sv. Nikolaja pod stenami t. i. Draške Ture. Kasneje je njegovo smrt na kraju potrdila zdravnica Zdravstvenega doma Ajdovščina. Odrejena je bila sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

O tragičnem dogodku so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti Policijske postaje Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.