Blok kuhinje – kaj pravzaprav pomeni ta izraz? Gre za sestavljivo kuhinjsko enoto, ki vključuje osnovne elemente, kot so omarice, predali, delovne površine in pult, ter omogoča hitro in enostavno postavitev brez potrebe po dolgotrajni in dragi izdelavi po meri.

Ena od glavnih prednosti blok kuhinj je njihova cena. Ker gre za serijsko proizvodnjo in standardizirane dimenzije, so blok kuhinje pogosto cenovno dostopnejše od klasičnih kuhinj, ki se jih izdeluje po meri. To je odlična rešitev za tiste, ki si želijo sodobne in funkcionalne kuhinje, vendar imajo omejen proračun.

Poleg tega so blok kuhinje izjemno praktične. Ker so zasnovane z mislijo na optimalno uporabo prostora, ponujajo veliko shranjevalnega prostora in pametno organizacijo. Opremljene so z različnimi predali, omaricami in policami, ki omogočajo enostavno organizacijo kuhinjskih pripomočkov, posode in živil. Prav tako lahko izbirate med različnimi modeli in konfiguracijami, ki se prilagajajo vašim potrebam.

Blok kuhinje imajo še eno prednost, ki je pomembna za mnoge kupce – možnost nakupa z belo tehniko. Harvey Norman ponuja široko ponudbo blok kuhinj, ki so že opremljene z vrhunskimi aparati, kot so pečice, kuhalne plošče, pomivalni stroji in hladilniki. To pomeni, da lahko v enem nakupu pridobite celotno kuhinjsko opremo, kar olajša proces opremljanja kuhinje.

Hitra dostava je še ena prednost blok kuhinj. Ker so že pripravljene za montažo in jih je mogoče enostavno sestaviti, je čas dostave bistveno krajši kot pri klasičnih kuhinjah, ki se jih izdeluje po meri. To je še posebno pomembno za tiste, ki potrebujejo novo kuhinjo v kratkem času ali se selijo v novo stanovanje.

Foto: Harvey Norman

Pri izbiri bloka kuhinje za različne vrste stanovanj je pomembno upoštevati osebni slog in obstoječo opremo v stanovanju. Tukaj je nekaj nasvetov strokovnjakov za različne stile stanovanj:

1. Minimalistično stanovanje:

Če imate minimalistično zasnovano stanovanja, se odločite za blok kuhinjo z gladkimi linijami in preprostimi površinami. Izberite moderne materiale, kot so visok sijaj, steklo ali kovina, za eleganten in sodoben videz. Upoštevajte nevtralne barve, kot so bela, siva ali črna, da ohranite minimalistično estetiko.

2. Rustikalno stanovanje:

Če imate rustikalno stanovanje, izberite blok kuhinje z lesenimi elementi. Leseni poudarki, kot so masivni lesen pulti ali omarice z rustikalnimi ročaji, bodo dodali toplino in naravni čar kuhinji. Razmislite o uporabi naravnih barv, kot so tople rjave in zemeljski toni, da ustvarite pristen rustikalni videz.

3. Moderno stanovanje:

V modernem stanovanju se odločite za blok kuhinje z elegantnimi, a drznimi elementi. Izberite omarice z gladkimi linijami in visokim sijajem v sodobnih barvah, kot so črna, bela ali temno siva. Dodajte nekaj prefinjenih poudarkov, na primer kovinske ročaje ali steklene površine, da dosežete moderen in eleganten videz.

4. Eklektično stanovanje:

Če imate eklektično zasnovano stanovanje, se poigrajte z različnimi slogi in materiali pri izbiri blok kuhinje. Kombinirajte različne teksture, barve in vzorce, da ustvarite edinstveno kuhinjo. Na primer, lahko kombinirate omarice z lesenimi in kovinskimi elementi, uporabite mozaik na steni ali dodate žive barve na nekaterih površinah. Bodite ustvarjalni in izrazite svoj osebni slog!

Foto: Harvey Norman

Pri nakupu blok kuhinje je seveda pomembno upoštevati tudi velikost prostora. Prilagodite izbiro glede na razpoložljiv prostor, da dosežete uravnoteženo in funkcionalno zasnovo kuhinje. Vedno je dobro povprašati za nasvet strokovnjaka, v trgovinah Harvey Norman vas čaka prijazno in usposobljeno prodajno osebje.

Harvey Norman je ponosni ponudnik različnih blok kuhinj, primernih za vsak stil ali tip stanovanja. V njihovi ponudbi boste našli sodobne, klasične, minimalistične in rustikalne kuhinje, ki se prilagajajo vašemu okusu in prostoru.