Podjetnika sta se odločila stopiti na podjetniško pot z mislijo na okolje. Želela sta ponuditi izdelek, ki bi ljudem pomagal do negovanega nasmeha in obenem prispeval k čistejši prihodnosti. Njun prvi izdelek je zobna pasta alternative+. Gre za zobno pasto v obliki tabletk, ki je trajnosten in naraven nadomestek za običajno pasto v tubi, saj je slednja zaradi plastike neprijazna okolju. Svojo trajnostno misijo nadgrajujeta s fresh 32, trajnostno zobno ščetko.

Z zobno ščetko za varnost oceanov

Nova zobna ščetka prispeva k reševanju enega največjih okoljskih problemov - letno namreč konča na milijone plastičnih zobnih ščetk na smetiščih in v oceanu, kar povzroča veliko škodo okolju. Za plastično ščetko je potrebnih kar štiristo let, da se razgradi, kar pomeni, da vsaka ščetka, ki je bila kdajkoli izdelana, še vedno obstaja. Da bi se oddolžila okolju, sta Jan in Domen razvila trajnostno zobno ščetko fresh 32, ki je popolnoma reciklabilna in zasnovana za večkratno uporabo. Sestavljena je iz stoodstotno zamenljive gumijaste glave TPU in kovinskega ročaja, ki je namenjen za dolgotrajno uporabo.

Zbiranje sredstev na Kickstarterju

Podjetnika sta s strokovnjaki za ustno higieno razvila zobno ščetko, ki obljublja ne le trajnost, temveč tudi napredno tehnologijo za zobno higieno. Gumijaste ščetine so manj abrazivne ter nežnejše do zob in dlesni v primerjavi z najlonskimi ščetinami. Poskrbijo tudi za masažo dlesni, kar spodbuja prekrvavitev in zdravje dlesni, medtem ko lahko najlonske ščetine povzročijo poškodbe. Novo ščetko fresh 32 bo mogoče že kmalu preizkusiti. Naročiti jo je mogoče na Kickstarterju, kjer Jan in Domen že zbirata sredstva iz vsega sveta. Kupci ob ščetki kot darilo prejmejo zobno pasto v obliki tabletk, ki poskrbi, da je ustna higiena zares učinkovita in trajnostna.