Na letošnjem dogodku I/O je tehnološki gigant Google predstavil novo posodobitev v Googlovi aplikaciji Find My Device, ki od zdaj omogoča, da uporabnik Androida lahko preveri lokacijo svojih Bluetooth naprav (slušalke, zvočniki …) na zemljevidu aplikacije Find My Device s pomočjo vseh uporabnikov Androida na svetu, ki so del Googlovega omrežja Find My Device. Del Googlovega ekosistema Find My Device sta postala tudi iskalnika predmetov chipolo one point in chipolo card point, ki delujeta ekskluzivno z Googlovo aplikacijo Find My Device.

Obesek za ključe in kartica

Podjetje Chipolo je na področju Bluetooth iskalnikov ena izmed vodilnih blagovnih znamk in ima v svojem portfelju iskalnike, ki delujejo z njihovo lastno aplikacijo Chipolo, leta 2021 pa so se z linijo iskalnikov chipolo spot pridružili Applovi aplikaciji Find My. Zdaj pa so na trg postavili še iskalnika point, ki na podoben način delujeta z Googlovo aplikacijo Find My Device.

Chipolo one point je obesek za ključe, chipolo card spot pa kartica, ki ni nič večja od kreditne in se popolnoma prilega denarnicam. Chipolo one point in card point sta na voljo v umazano beli barvi. Oba produkta delujeta preko Bluetooth povezave, njuna glavna prednost pa je, da vsem uporabnikom naprav Android (telefoni, tablice) omogoča, da z Googlovo aplikacijo Find My Device najdejo založene ali izgubljene stvari. Mrežo sestavlja več sto milijonov Android naprav po vsem svetu, kar pomeni, da izgubljene predmete lahko pomaga najti vsak izmed njih.

Iskanje osebnih stvari na novi ravni

»Ponosni smo, da sodelujemo s podjetjem Google in da sta naša iskalnika del njihove mreže Find My Device. S tem se je iskanje osebnih stvari dvignilo na povsem novo raven, saj daje uporabnikom Androida možnost, da locirajo svoje izgubljene stvari s pomočjo Googlovega ekosistema Find My Device, pri čemer je dobro poskrbljeno tudi za varnost in preprečevanje sledenja s pomočjo aplikacije. Uporabniki Androida zdaj preprosto namestijo produkte  chipolo point na svoje ključe, denarnico ali prtljago in tako lažje sledijo svojim stvarem.« pravi direktor in soustanovitelj podjetja Primož Zelenšek.

Podjetje Chipolo,  ki je nastalo leta 2013 iz skupine zasavskih prijateljev in se razvilo v svetovno prepoznavno podjetje, je do danes prodalo že 3,5 milijona produktov po vsem svetu in zadnjih deset let pomaga ljudem iskati njihove osebne stvari. »Z novima point produktoma pa bo brez skrbi še več uporabnikov. To je korak bližje svetu, kjer lahko ljudje enostavno in hitro najdejo svoje stvari. Morda se zdi nepomembno, vendar naša osnovna želja ostaja, da poskrbimo, da ljudje počnejo, kar jim je všeč, ne da bi se morali obremenjevati, kje so njihovi ključi, denarnica ali telefon.«