Trener prvakov Steve Kerr je pred drugo tekmo naredil spremembe v ekipi glede na uvodno tekmo in v začetno peterko izbral JaMychala Greena namesto Kevona Looneyja, ki je na prvi tekmi dosegel rekord kariere, 23 skokov, a se spopada z boleznijo.

Bojevniki so tokrat prevladovali v igri z razdalje z 21 zadetimi trojkami, od tega jih je Thompson dosegel osem. Jezerniki na drugi strani niso bili strelsko tako razpoloženi kot na uvodni tekmi, ki so jo dobili s 117:112.

Prednost Golden Stata je v drugem polčasu vztrajno naraščala, gostitelji so v začetku zadnje četrtine vodili že za 30 točk.

JaMychal Green je s 15 točkami dosegel svoj rekord kariere v končnici, Draymond Green pa je k zmagi prispeval 11 točk, 11 skokov in devet podaj.

»Spoznali smo, da smo na prvi tekmi izpustili enega človeka,« je po zmagi dejal junak večera Thompson. »Tokrat smo prišli na igrišče samozavestno, naš napad je tekel, izgubili smo malo žog, podajali smo odprtim igralcem - igrali smo preprosto. In zdaj se zapornice lahko odprejo.«

»A vendar sem mnenja, da ta zmaga ne pošilja posebnega sporočila,« je dodal Thompson o dominantni zmagi bojevnikov: »Na koncu dneva je razmerje še vedno 1:1. Moramo iti v Los Angeles in tudi tam dobiti eno tekmo.«

LeBron James je bil prvi strelec gostov s 23 točkami, Anthony Davis pa je po blesteči uvodni predstavi na prvi tekmi tokrat zbral 11 točk, sedem skokov in štiri podaje.

Tretja tekma dvoboja bo v soboto v Los Angelesu.