V dolini pod Poncami je vreme danes ustrezno za polete najboljših letalcev na svetu. Zgodnja jutranja uvertura z eno serijo se je pričela z minuto molka v čast nedavno preminulem konstruktorju letalnice Janezu Gorišku. Po krajši tišini pa so v Planici zadonele vuvuzele in ostali navijaški pripomočki. Velika množica je z navdušenjem namesto poizkusne serije spremljala eno tekmovalno, ki je bila na sporedu zaradi včerajšnjega premočnega vetra.

Največ točk je z izjemnim poletom zbral Stefan Kraft, ki se bori za mali kristalni globus v poletih. Na navdušenje številnih slovenskih navijačev se je na drugo mesto zavihtel Anže Lanišek, ki si je z drugim mestom zagotovil tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v sezoni 2022/23. Tretji je bil Poljak Piotr Zyla. Še vedno brez stopničk na letalnici v Planici ostaja Norvežan Halvor Egner Granerud. Najboljši skakalec letošnje zime je bil četrti. 

Odlično so leteli tudi ostali slovenski orli, ki pa so delali manjše napake. Svetovni prvak s 120-metrske skakalnice Timi Zajc je zaključil na šestem mestu. Domen Prevc je bil 11. Do najboljšega rezultata kariere je s 16. mestom prišel Rok Masle z osebnim rekordom. Točko je s 30. mestom ujel tudi Lovro Kos.

Slovenska četverica prav tako druga

Slovenska četverica Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek je ekipno tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalcev v Planici končala na drugem mestu. Pred 20.000 gledalci pod Poncami so Slovence po odličnem zadnjem skoku Stefana Krafta premagali Avstrijci. Tretje mesto so zasedli Norvežani.

V drugi seriji je bila Slovenija pred zadnjo serijo v odličnem položaju, a je Kraft za kar 27,7 točke preskočil Laniška in Avstriji prinesel še tretjo zmago v tej sezoni na klasičnih ekipnih tekmah. Kos, Prevc, Zajc in Lanišek so po osmih serijah zbrali 1682,6 točke, s čimer so imeli na koncu vsega 6,1 točke zaostanka za Avstrijci, Norvežani so na tretjem mestu zaostali še 27,4 točke več od Slovencev. To so bile druge stopničke slovenske moške ekipe v tej sezoni. Tudi v Zakopanah in nazadnje v Lahtiju so slavili Avstrijci. Na tekmi na Finskem so bili Slovenci drugi, v Zakopanah pa četrti.