Na tokratni gorski etapi, tretji od sedmih na dirki po Kataloniji, je bil belgijski kolesar Remco Evenepoel premočan za Primoža Rogliča. Zmagovalec lanske Vuelte in svetovni prvak je napadel dobre štiri kilometre pred koncem zadnjega vzpona. Roglič mu je sledil do zadnjih 100 metrov, v katerih je nato zaostal dve sekundi, kar je ob bonifikacijskih sekundah Belgijca pomenilo, da sta zdaj časovno izenačena.

»Težka etapa. Tesno sem izgubil v boju za zmago, a sem vesel, da sem zadržal vodstvo v skupnem seštevku. Remco je bil izjemno močan in si je zaslužil etapno zmago. Na koncu nisem imel najmočnejših nog, a sem mu vseeno lahko sledil. Zadnji vzpon v drugi etapi je bil morda prekratek, tokratni pa je bil predolg. Vseeno pa sem zadovoljen. Etapa v petek bo naslednji velik preizkus. Dal bom vse od sebe, a hkrati moramo vedeti, da se po poškodbi še vedno vračam v pravo formo. Vesel sem, kako stvari potekajo,« je misli po tretji etapi strnil Primož Roglič. »Čutim, da sem iz dneva v dan močnejši, vsekakor imam razloge, da lahko optimistično čakam na naslednje etape. V naslednji sicer taktike ne bomo gradili zame, v petek pa bo zagotovo drugače. Pričakujem oster boj za zmago,« pa je sporočil Remco Evenepoel.

Četrta etapa ne bo tako zahtevna kot tretja, ki je vsebovala številne vzpone, tudi tri kategorizirane. Predvsem bo pomenila lepo možnost za beg, ker pa se bo končala na ravnini, strokovnjaki ne pričakujejo, da bo spremenila vrstni red na vrhu.