Boris je prišel do točke, ko je bilo treba v stanovanju, kjer živi s partnerko in sinom, prenoviti stari ogrevalni sistem –etažno ogrevanje na kurilno olje. Zamenjava je bila nujna zaradi dimnika, ki ni več dopuščal ogrevanja. Ker bi bila prenova obstoječega ogrevalnega sistema precejšen stroškovni zalogaj, se je raje odločil za popolno prenovo sistema, ki ne bo le sodobnejši, temveč tudi varčnejši. Pri izbiri sistema so imeli še dodatne omejitve: izziv, da ne posegajo v videz soseske (v nasprotnem primeru bi lahko uporabili tudi geosondo). Pri svojih željah in potrebah je bil Boris odločen, želel je toplotno črpalko, ki ima zgolj notranjo enoto in s katero ne bo spreminjal okolice stavbe. Boris živi z družino v središču mesta Maribor, v večstanovanjski zgradbi z 9 stanovanji. Njegovo stanovanje meri ca. 75 kvadratnih metrov.

Ko je Boris raziskoval trg in povpraševal o želeni toplotni črpalki z notranjo postavitvijo, mu je pooblaščeni serviser in monter toplotnih črpalk KRONOTERM predlagal toplotno črpalko VERSI-i. Gre za toplotno črpalko, ki je dimenzijsko majhna, izredno tiha in nemoteča in – kar je za Borisa najpomembneje – primerna za notranjo postavitev. Toplotno črpalko imajo nameščeno v kleti, ki se nahaja pod njihovim stanovanjem, kar mu je še olajšalo priklop na obstoječi ogrevalni sistem, na radiatorje. Ker se je Boris odločil tudi za menjavo načina ogrevanja sanitarne vode, je toplotno črpalko VERSI enostavno priključil na hranilnik tople sanitarne vode.

Za toplotno črpalko VERSI se je odločil tudi zaradi stroškov; po dosedanji uporabi pravi, da je že precej privarčeval. Prej je sanitarno vodo ogreval na električni bojler, ki je bil velik porabnik električne energije. Z namestitvijo toplotne črpalke se je ločil iz skupne vodne napeljave v zgradbi in ima tako možnost svojega računa z dejansko porabo vode. Boris sklepa, da bo v precej kratkem času povrnjena celotna naložba, pri njej je črpal tudi nepovratna finančna sredstva, ki jih dodeljuje Eko sklad.

Če bi tudi vi želeli neobvezujočo ponudbo, prilagojeno vašim potrebam, dodatne informacije o toplotni črpalki ali osebno svetovanje, pišite na info@kronoterm.com ali pokličite na 080 23 22.