Startup in scaleup podjetjem s področja zdravja z brezplačnimi programi omogočajo številne možnosti za razvoj. Če iščete nova znanja, načine za izdelavo prototipa, vstop na tuje trge, povezovanje z investitorji in širitev vaše poslovne mreže, preglejte odprte priložnosti. Slovensko središče za EIT Health je Ljubljanski univerzitetni inkubator. Za več informacij obiščite: https://lui.si/projekti/eit-health-2022.

Women Entrepreneurship Bootcamp

Program povezuje zgodnja zagonska podjetja v zdravstvu, ki jih vodite ali so-vodite ženske, z neprimerljivo mrežo mentorjev in z namenom hitre rasti vašega startupa. Pomagali vam bodo izkoristiti raznolikost vaše vodstvene ekipe in najti vaše referenčne točke, ki jih potrebujete za uspešno oblikovanje vaših ambicij in validacijo vaše edinstvene prednosti. Ženski podjetniški Bootcamp je pettedenski program, ki zagotavlja intenzivno usposabljanje, mentorstvo in priložnosti za mreženje.

Rok za prijavo: 20. marec 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/women-entrepreneurship-bootcamp/ 

TrainR4u: Training Course in Clinical Abdominal Ultrasound

TrainR4u je program, katerega cilj je izboljšati spretnosti zdravnikov za zagotavljanje učinkovitejših, varnejših in hitrejših ultrazvokov trebuha. Program sestavljajo teoretični in praktični tečaji, ki jih poučujejo mednarodno priznani strokovnjaki in temeljijo na inovativni telemedicinski tehnologiji. Program omogoča študentom, da bodo znali identificirati ovire, interpretirati slike in vključiti znanje v klinično prakso. Cilj tega usposabljanja je omogočiti trenutnim in bodočim zdravstvenim strokovnjakom, da pridobijo/izboljšajo spretnosti na tem področju.

Rok za prijavo: 20. marec 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/trainr4u/

Behealsy PhD Module

Ste študent doktorskega študija biomedicinskega inženirstva ali zdravstvenih sistemov in imate idejo, ki bi jo lahko prenesli na trg? BeHealSy je inovacijski in podjetniški modul na ravni doktorskega študija, ki traja eno leto in se osredotoča na biomedicinsko inženirstvo ter zdravstvene sisteme. S pomočjo tega modula boste opremljeni z multidisciplinarnimi raziskovalnimi veščinami v zdravstvenih sistemih in postali sposobni pretvoriti raziskovalne rezultate/ideje v inovacijske in podjetniške pobude. Diplomanti BeHealSy-ja bodo usposobljeni kot podjetniki, sposobni voditi ustvarjanje novih naprav, storitev in poklicev za bolj zdravo Evropo.

Rok za prijavo: 31. marec 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/behealsy/

InnoStars Awards 2023

Imate podjetniško miselnost, izdelan prototip ali MVP na področju zdravja? Opravite validacijo, pridobite nova znanja in razširite svojo profesionalno mrežo! S financiranjem, usposabljanjem, mentorstvom in povezovalnimi dogodki boste validirali potrebo po vaših inovacijah v zdravstvu, pritegnili vlagatelje in vašo idejo hitreje predstavili na trgu. Vsa sprejeta zagonska podjetja boste prejela 25.000 evrov za razvoj projektov in mentorstvo – vaša končna predstavitev pa vam lahko prinese še dodatnih 25.000 evrov za zagon vaše inovacije. Poleg tega imajo projekti s poudarkom na aktivnem staranju priložnost, da sodelujejo v globalnem tekmovanju Healthy Longevity Global Grand Challenge, ki ga je ustanovila Nacionalna medicinska akademija Združenih držav Amerike (NAM) v sodelovanju z EIT Health in drugimi vodilnimi mednarodnimi institucijami.

Rok za prijavo: 16. april 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/innostars-awards/

EIT Jumpstarter 2023

Cilj EIT Jumpstarterja je spodbuditi začetnike inovatorje iz nastajajočih evropskih regij k vstopu na trg ter pomagati pri uresničevanju njihovih znanstvenih idej in inovacij v uspešne poslovne prakse. Program traja sedem mesecev, v katerih izbrane ekipe sodelujejo z izkušenimi trenerji in mentorji ter skupaj temeljito preučijo poslovno modeliranje in načrtovanje poslovanja. Na podlagi razvitega poslovnega načrta se start-upi ocenjujejo, in šest najboljših ekip v vsaki kategoriji se uvrsti v veliki finale, kjer se potegujejo za nagrado v vrednosti 10.000 EUR v vsaki kategoriji.

Rok za prijavo: 16. april 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/jumpstarter/

​Bridgehead 2023

Program združuje evropske zdravstvene podjetnike, ki želite razširiti svoje poslovanje zunaj domačega trga z vrhunskimi evropskimi inkubatorji in pospeševalniki. Pomagali vam bodo povezati vaš scaleup s pravo organizacijo iz EIT Health mreže – t.i. katalizatorji. Skupaj boste načrtovali, kako hitro in odločno dostopati do novih trgov, se spoznati z lokalnimi omrežji partnerjev in strank, dostopati do infrastrukture in razumeti nove regulativne sisteme.

Rok za prijavo: 2. maj 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/bridgehead/

Catapult 2023

Edinstveno tekmovanje in usposabljanje izbira najboljše poslovne koncepte na področju biotehnologije, medicinske tehnologije in digitalnega zdravja, ki jih predstavi vodilnim strokovnjakom in vlagateljem po vsej Evropi. Zahtevno, a nagrajujoče tekmovanje izpostavlja startupe, ki uporabnikom in strankam ponujate najboljšo vrednost. Tekom programa startupi prejmete intenzivno usposabljanje, gradite kredibilnost in svojo vseevropsko prepoznavnost. Finalisti se predstavite na srečanju EIT Health Summit, kjer se pomerite za svoj delež nagradnega investicijskega sklada v vrednosti 210.000 evrov, zmagovalec nagrad občinstva pa je prikazan na newyorškem stolpu Nasdaq.

Rok za prijavo: 2. maj 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/catapult/

Wildcard 2023

Program je namenjen inovatorjem, ki želite spremeniti prihodnost. Wild Card nudi vrhunsko usposabljanje in mentoriranje, ter priložnost za ustanovitev podjetja z investicijo do 1.5 milijona evrov.

Rok za prijavo: 2. maj 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/wild-card/

User Validation Labs

Če začenjate na področju zdravstvenih inovacij, vam lahko koristi pridobivanje povratnih informacij in validacij s strani vaših bodočih uporabnikov – pacientov in izvajalcev zdravstvenih storitev. Evropski partnerji EIT Health, kot so laboratoriji, pospeševalniki, bolnišnice in inovacijski centri, podpirajo povezavo med startupi in bodočimi končnimi uporabniki vašega izdelka. Pomagajo vam pri organizaciji in izvajanju validacijskih študij.

Rok za prijavo: 2. maj 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/ulabs/

Patient Innovation Bootcamp

Bootcamp ponuja edinstveno kombinacijo mentorstva ter usposabljanja v živo in na spletu. Podpira razvoj in lansiranje inovativnih rešitev, ki so jih ustvarili ljudje, ki neposredno trpijo zaradi različnih zdravstvenih stanj. Pacienti in njihovi skrbniki so namreč tisti, ki imajo vpogled do resničnih potreb in inovacij. Cilj jim je pomagati, da svoje ideje premaknejo od rešitev do prototipov in do tržno pripravljenih inovacij. Program je sestavljen iz dveh tednov mentorstva in usposabljanja v Lizboni – medicinsko-tehnološka validacija in razvoj, ter v Københavnu – implementacija ter spletno usposabljanje za oblikovanje poslovnega modela.

Rok za prijavo: 31. maj 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/patient-innovation-bootcamp/

Regulatory Pathways to Market Bootcamp

Želite predstaviti svoje ideje o digitalnem zdravju in medicinskih pripomočkih na evropskem trgu? Bootcamp za regulativne poti do trga podpira začetne start-upe, da lažje vstopijo na trg. V tem 10-tedenskem spletnem programu boste spoznali visoko regulirano pot v evropskem zdravstvenem sistemu in identificirali potencialne poti do povračila stroškov. S podporo strokovnjakov iz industrije boste oblikovali pot do trga za svoj start-up.

Rok za prijavo: 31. maj 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/regulatory-pathways-bootcamp/

MedTech Bootcamp 2023

Imate startup na področju med-techa ali digitalnega zdravstva? Potem imate priložnost, da se udeležite MedTech Bootcampa.  V 6-tedenskem spletnem programu vam bodo strokovnjaki in mentorji pomagali razumeti in izpopolniti vaš projekt, poslovni in finančni načrt. Poglobljeno boste preučili trg in konkurenco ter prejeli pomoč pri boljšem razumevanju predpisov za medicinske pripomočke in njihove uporabe v vašem projektu. Z intenzivnim usposabljanjem skozi program boste izpopolnili svoj predstavitveni nastop za vlagatelje in imeli najboljše možnosti za uspeh.

Rok za prijavo: 31. maj 2023

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/medtech-bootcamp/

Vse odprte programe si lahko ogledate na: https://eithealth.eu/what-we-do/our-programmes/.