Predizbori so potekali pri regijskih partnerjih tekmovanja: v Saša inkubatorju, Velenje (za koroško, savinjsko, podravsko in pomursko regijo), v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu (za jugovzhodno Slovenijo in Posavje), v Tehnološkem parku Ljubljana (za osrednjo Slovenijo ter zasavsko in gorenjsko regijo) in v Primorskem tehnološkem parku v Vrtojbi, ki je tudi organizator tekmovanja Popri (za goriško, primorsko-notranjsko in obalno-kraško regijo ter zamejstvo). Na finalu v Novi Gorici bo »pitchalo« 36 ekip – po tri najboljše iz vsake regije in vsake kategorije.

Rekordno število prijav

Letošnje tekmovanje je dvajseto zapored in ima tudi rekordno število prijav – to je 168 podjetniških idej in 474 tekmovalcev, kar je 40 odstotkov več kot leto prej. Glede na lokacijo prijaviteljev so presojo podjetniških idej prevzeli regijski partnerji. Iz prispelih predlogov so regijske komisije izbrale do 12 najboljših projektov iz vsake kategorije, ki so se uvrstile na regijske predizbore in so svoje izdelke predstavili tudi ustno v obliki 5 minutnega »pitcha« – kratke in navdihujoče startupovske predstavitve. Na regijske predizbore se je tako uvrstilo 113 ekip, v katerih sodeluje skupno 313 tekmovalcev iz Slovenije in zamejstva.

Nagradni sklad 30.000 evrov bruto

Na predizborih so se tri najboljše ocenjene ekipe iz vsake kategorije in iz vsake regije uvrstile na nacionalno tekmovanje. Vsaka uvrščena ekipa je dobila 500 evrov iz nagradnega sklada za namen izboljšave poslovnih modelov. Na nacionalnem tekmovanju bodo razdelili 12.000 evrov. V vsaki starostni kategoriji bodo nagrajene prve tri najboljše uvrščene ekipe z zneski: za prvo mesto v višini 2000 evrov, za drugo mesto v višini 1300 evrov in za tretje mesto v višini 700 evrov.