Pogačar (UAE Team Emirates) je bil po skoraj 160 kilometrih najboljši na ciljnem vzponu na vrh slikovitega mesteca Alcala la Real pri Granadi. V zadnjem kilometru na trdnjavo Fortaleza de Mota z odseki tudi z 20-odstotnim naklonom je najdlje vztrajal domačin Enric Mas (Movistar Team), ki je na koncu zasedel drugo mesto z zaostankom štirih sekund.

»Naš načrt ni bil šele ciljni vzpon, vendar je bila etapa zelo aktivna, še posebej ekipa Bahraina je ves čas napadala, tako da sem moral v ospredje. Finiš je bil pa vendarle perfekten,« je po dirki organizatorjem povedal Pogačar.

V skupnem seštevku dirke po Andaluziji ima Pogačar po dveh etapah 48 sekund prednosti pred drugouvrščenim Kolumbijcem Santiagom Butraigom, Španca Mikel Landa (oba Bahrain Victorious) in Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) pa zaostajata še štiri sekunde več.

Zelo aktiven v današnji etapi je bil tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki pa v zaključku etape ni imel več moči za odmevnejši rezultat.

Jutri kolesarje čaka etapa od Alcala de Guadaira do Alcala de los Gazules v dolžini 160 kilometrov. Od petih etap je ta še najbolj ravninska, a tudi v petek kolesarje čaka zaključni vzpon s 25-odstotnim naklonom.

»Zdaj še ne vem, kako se bomo lotili naslednje etape, a glede na to, da vse ekipe dirkajo zelo agresivno, se bo treba dobro pripraviti,« je dodal Pogačar.