Po včerajšnji izsiljeni mešani ekipni tekmi je bila danes v Willingenu na sporedu prava skakalna pravljica. Izjemno vzdušje, odlični pogoji in številni dolgi skoki. Na vrhu pa nič novega. Najboljša trojka letošnjega svetovnega pokala je znova udarila. Halvor Egner Granerud, Anže Lanišek in Dawid Kubacki so si že v prvem skoku priborili veliko prednost pred konkurenco, ko so edini preskočili 145 metrov in si tako nabrali 20 točk prednosti pred zasledovalci. Najboljše izhodišče je imel Norvežan Granerud, ki je na zahtevo trenerja skočil z zaletnega mesta nižje in po zaslugi dodatnih točk vodil pred slovenskim orlom. Lanišek je bil sicer najdaljši med vsemi, skočil je kar 150 metrov.

Enajste zaporedne stopničke za Norvežana 

V finalni seriji je velika trojica brez težav zadržala veliko prednost po prvi seriji. Do nove zmage pa je prišel Granerud, ki ima za seboj izjemno serijo. Še enajstič zapored je skočil na oder za zmagovalce, od tega je osmič poslušal norveško himno v čast zmagovalca. Izjemni Viking je le še dve tekmi oddaljen od rekorda Finca Janeja Ahonena, ki je na stopničke stopil na trinajstih zaporednih tekmah svetovnega pokala. Daljši niz od Norvežana ima tudi Peter Prevc, ki je v svoji šampionski sezoni uspeh ponovil dvanajstkrat. Lanišek je na stopničke stopil po skoraj mesecu dni, ko mu je to uspelo na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu. Petič je bil v tej sezoni drugi.

Uspeh Laniška je dopolnil tudi preostali del reprezentance, ki jo vodi trener Robert Hrgota. Žiga Jelar je končal tik za najboljšo deseterico na 11. mestu. Mesto za njim je končal včerajšnji osmoljenec nevarnega tekmovanja Timi Zajc, ki je tako potrdil, da se pri padcu v ravnini skakalnice ni poškodoval. Točke so ujeli tudi še Domen Prevc, Lovro Kos in Žak Mogel. Brez njih je ostal zgolj Peter Prevc, ki je bil 31. Jutri skakalce v Willingenu čaka še ena tekma za svetovni pokal.