Ljubljanska ekipa mora zmagati, točka, ki jo prinaša poraz z 2:3, bi sicer pomenila, da bi bili ekipi na koncu točkovno izenačeni, a v mednarodni odbojki odloča število zmag in ne število točk, obe ekipi pa sta doslej zmagali po dvakrat. ACH je bil dvakrat boljši od Dürna, Turki pa so ob eni zmagi proti Nemcem dobili tudi prvo medsebojno tekmo v Ljubljani.

Konec novembra je bil izid v Tivoliju 2:3, ACH je vodil z 2:1, na koncu pa izgubil naslednja dva sicer izenačena niza. Turki so bili od slovenskih prvakov boljši predvsem pri servisu, tako da bo glavna naloga varovancev Radovana Gačiča, da popravijo sprejem. Adut za to bi lahko bil hrvaški reprezentant Filip Šestan, ki na prvi tekmi ni igral.

V zadnjem tednu je imel Gačič kar precej težav z boleznimi v ekipi, ritem tekme pa je bil naporen, tako da igralci že čutijo utrujenost. A v Turčiji, kjer jih čaka tekma proti kakovostnemu tekmecu, ki še posebno dobre rezultate beleži na domačem igrišču, nameravajo stisniti zobe in izvleči, kar se bo dalo.

Tretje mesto, ki prinaša četrtfinale pokala Cev, so si že zagotovili.