Avstrijec Manuel Feller je sicer postavil najboljši čas prve vožnje, a je v finalu po napaki odstopil in ostal brez uvrstitve. Braathen, drugi na prvi progi, je v presenetljivem finalu, v katerem so odločale minimalne razlike, zasedel tretje mesto. Tretji v prvi vožnji, Nemec Linus Strasser, je z zaostankom stotinke za Braathenom pristal pod stopničkami na četrtem mestu.

Rdeča majica Braathenu

Norvežanu Henriku Kristoffersenu se prva vožnja ni posrečila najbolje. Zato pa je v finalu kot peti za devet mest popravil svojo uvrstitev iz prve vožnje. Kar pa je bilo še vedno premalo za ubranitev rdeče majice vodilnega. To je znova oblekel njegov rojak Braathen (370 točk), ki je Kristoffersena prehitel za zgolj pet točk v seštevku discipline. Najhitrejši v finalu, Britanec Ryding, je za kar 14 mest popravil svojo uvrstitev ter se še drugo leto po vrsti prebil na stopničke slaloma v Kitzbühelu, kjer je lani presenetljivo zmagal. Tudi Yule je v finalu na najvišjo stopničko skočil s sedmega mesta prve vožnje.

Slovenca brez točk

Še na tretjem zaporednem slalomu v Kitzbühelu Slovencev ni bilo med dobitniki točk. Štefan Hadalin je na 34. mestu finale zgrešil za 27 stotink sekunde. Tijan Marovt je po dobrem začetnem delu odstopil na prvi progi.

Možnost za popravni izpit bo že v torek na slalomskem spektaklu pod žarometi v Schladmingu.