V pičlem tednu dni so krimovke dvakrat zapored izgubile proti Odenseju: prejšnjo nedeljo v Tivoliju s 23:29, včeraj na Danskem z 22:26. Po remiju Bresta proti Bietigheimu (26:26) sedmouvrščene (predzadnje) slovenske prvakinje za šestim mestom, ki še zadnje prinaša napredovanje v osmino finala, zaostajajo že za tri točke. Napredovanje v drugi del se po šestem porazu na osmih evropskih tekmah v sezoni vse bolj oddaljuje, Krim pa v soboto gostuje pri Brestu. Zmaga proti Francozinjam, ki so ga pred dobrim mesecem in pol ugnale že v Stožicah (24:22), je nujna vsaj za podaljšanje upanja o osmini finala.

»Proti Odenseju moramo s tekme v Ljubljani zadržati tisto, kar je bilo dobro, in popraviti, kar je bilo slabo. Potem rezultat ne bo izostal. Prepričana sem, da se bo naša rezultatska krivulja obrnila navzgor in da ni strahu, da se ne bi uvrstile v osmino finala,« je pred povratnim dvobojem z dvakratnimi prvakinjami Danske (2021, 2022) napovedala Krimova levokrilna igralka Sanja Radosavljević, ki se je proti Skandinavkam vrnila na igrišče po poškodbi meniskusa. A 28-letna Srbkinja se je krepko zmotila, kajti Odense je na četrti medsebojni tekmi v zadnjih dveh sezonah še četrtič premagal Krim. Gostje so do 22. minute sicer držale ravnotežje (10:10), nato pa se jim je že tradicionalni padec v igri v drugem polčasu tokrat zgodil že v končnici prvega, ko so tekmice v le nekaj več kot treh minutah naredile delni izid 5:0.

Brazilka je spet blestela

Proti gostiteljicam, ki imajo deset tujk iz petih držav (pet Nizozemk, dve Norvežanki, po eno Japonko, Švedinjo in Madžarko) in štiri igralke, ki so na nedavnem evropskem prvenstvu v Sloveniji osvojile kolajno (zlata Norvežanka Maren Nyland Aardahl ter srebrne Danke Althea Rebecca Reinhardt, Mie Enggrob Höjlund in Rikke Iversen), je znova blestela Krimova vratarka Barbara Arenhart. Že 36-letna Brazilka je – tako kot v Tivoliju – zbrala kar 16 obramb, a to spet ni bilo dovolj za zmago. Njene soigralke (Tjaša Stanko in Jovanka Radičević sta se ubadali z zdravstvenimi težavami) so se zasedbi trenerja Ulrika Kirkelyja, ki je leta 2020 drugič sedel na Odensejevo klop, v drugem polčasu petkrat približale samo na minus dva, nazadnje pri 21:23 v 52. minuti.

A žarek upanja za vsaj točko je hitro ugasnil, potem ko so gostiteljice v le 35 sekundah dosegle dva gola za nedosegljivo vodstvo s 25:21. Krimova igralka Alja Varagić, ki je na dan tekme praznovala 32. rojstni dan, ni dočakala darila (zmaga ali remi), prav tako ne trener Dragan Adžić, ki bo jutri dopolnil 53 let. »Začeli smo dobro, razlika pa je nastala, ko nismo izkoristili svojih priložnosti. Prav zaostanek za štiri ob polčasu je bil eden ključnih dejavnikov za razplet. Naredili smo korak naprej v primerjavi s preteklim tednom, a žal to ni bilo dovolj za zmago.«

Skupina A, 8. krog: Odense – Krim Mercator 26:22 (15:11), Ferencvaroš – CSM Bukarešta 29:33 (11:17), Brest – Bietigheim 32:28 (17:18), Kristiansand – Banik Most 39:24 (18:10), vrstni red: Kristiansand in CSM Bukarešta po 13, Bietigheim in Odense po 10, Ferencvaroš in Brest po 7, Krim Mercator 4, Banik Most 0.