Skakalci so se v Titisee-Neustadtu v Nemčiji prebudili v belo jutro, saj je čez noč zapadlo dva do tri centimetre snega. Sneg, ki je naletaval čez dan, ni ogrozil tekmovanja, tudi skakalnica je bila odlično pripravljena, čeprav zaradi nenavadnega termina organizatorji niso imeli veliko časa za pripravo. Tekma je bila namreč na sporedu petnajst minut pred poldnevom, že pred tem pa so skakalci opravili kvalifikacije. Tudi tokrat se je Mednarodna smučarska zveza s terminom tekmovanja prilagodila nogometnemu svetovnemu prvenstvu v Katarju, kar se je poznalo predvsem pri obisku gledalcev, ki se jih v izteku skakalnice Hochfirst ni zbralo veliko. »Ni mi pomembno, kdaj je tekma na sporedu. Poskušam se le zbrati za svoje skoke. Gledalcev je bilo morda res malo, a so bili,« se nad nenavadnim terminom tekmovanja ni pritoževal veliki junak dneva Anže Lanišek, ki je tudi priznal, da si bo ogledal vrhunce nogometnih četrtfinalov.

Na vseh prizoriščih na stopničkah

Šestindvajsetletni Domžalčan je pot do svoje tretje zmage v karieri tlakoval v prvi seriji, ko je v težkih razmerah (opoldne veter pogosto menja smer) naredil tehnično brezhiben skok in bil uvrščen na drugo mesto. Zaostajal je zgolj za Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom. »Prva serija je bila zelo čudna za spremljanje, a sem ostal osredotočen na svoj skok. Ta mi je resnično uspel,« se s spremenljivimi pogoji ni hotel obremenjevati najboljši slovenski skakalec zadnjih sezon. V drugi seriji je z najboljšim skokom finala napadel vodilni skakalec v svetovnem pokalu Dawid Kubacki, ki je bil po prvi seriji na petem mestu. Lanišek je bil tri metre krajši od Poljaka, a je prejel odlične ocene za skok ter za 1,3 točke prehitel skakalca v rumeni majici. Granerud je s prvega mesta zdrsnil na peto in popularni Žaba je lahko začel slaviti svojo tretjo zmago v karieri. Prvi dve si je priskakal v Ruki, kjer je slavil pred 14 dnevi in lani. »Resnično lepo, da znam zmagati tudi kje drugje kot v Ruki. Zelo sem vesel,« je bil vidno zadovoljen Lanišek, ki letos navdušuje s svojo konstantnostjo. Na vseh treh prizoriščih (Visla, Ruka in Titisee-Neustadt) svetovnega pokala mu je uspelo skočiti med najboljše tri na posamični tekmi. Še drugič pa je vso konkurenco prehitel za 1,3 točke.

Lanišek o rumeni majici ne razmišlja

Z drugo zmago sezone se je slovenski as zavihtel na drugo mesto v skupnem seštevku. Za vodilnim Kubackim zaostaja zgolj 34 točk, a o tem, da bi prvič v karieri oblekel rumeno majico, še ne razmišlja. »Zelo sem zadovoljen s kakovostjo skokov doslej. Zdaj je pomembno le, da v teh skokih resnično uživam. Grem iz dneva v dan,vse drugo potem pride zraven,« ostaja skromen Lanišek, ki se za vse svoje uspehe najbolj zahvaljuje svojim najbližjim, saj mu vedno stojijo ob strani. Da bi Lanišek še naprej užival, si želi tudi glavni trener reprezentance Robert Hrgota,ki je zadovoljen s prvim možem svoje ekipe. »Kaj več kot zmage si ne moremo želeti. Naj le nadaljuje v tem ritmu,« je Laniška pohvalil Hrgota, ki več želi od ostalega dela ekipe.

Čeprav je na treningu skakal odlično, je na tekmi zopet malce razočaral Timi Zajc, ki je zasedel 12. mesto, do točk pa je na 16. mestu prišel še Žiga Jelar.V težkih razmerah prve serije sta brez finala ostala Peter Prevc in Lovro Kos, Domen Prevc pa je izpadel že v kvalifikacijah. Jutri skakalce čaka mešana ekipna tekma, v nedeljo pa bosta posamični tekmi v ženski in moški konkurenci. Ženske so na skakalnici opravile zgolj tri serije za trening.