Vrednost proizvodnje v rudarstvu je bila oktobra na mesečni ravni nižja za 39,1 odstotka, v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro pa za 1,6 odstotka. V predelovalnih dejavnostih je bila medtem višja za 0,4 odstotka. Vrednost industrijske proizvodnje je na mesečni ravni upadla pri izdelkih za vmesno porabo (za 0,1 odstotka) in izdelkih za investicije (za 2,1 odstotka), pri izdelkih za široko porabo pa se je zvišala za 0,9 odstotka.

V primerjavi z lanskim oktobrom se je vrednost proizvodnje v rudarstvu ter oskrbi z električno energijo, plinom in paro znižala, in sicer za 28,3 oziroma 40,8 odstotka, medtem ko je bila v predelovalnih dejavnostih višja za 4,7 odstotka.

Skupni prihodek od prodaje v industriji je bil na mesečni ravni nižji za 0,2 odstotka. V rudarstvu se je zmanjšal za 30,8 odstotka, v predelovalnih dejavnostih pa je ostal enak. Na domačem trgu je bil večji za 0,3 odstotka, na tujem trgu pa je ohranil vrednost iz septembra. Na letni ravni je skupni prihodek po podatkih statistikov zrasel za 18 odstotkov. Večji je bil v predelovalnih dejavnostih, v rudarstvu pa se je zmanjšal.

Vrednost zalog v industrijski proizvodnji je bila za 0,4 odstotka višja kot mesec prej in za 23,4 odstotka višja kot oktobra lani. Na mesečni ravni je bila vrednost zalog višja tako v predelovalnih dejavnostih kot rudarstvu, so še zapisali na statističnem uradu.