Tekmo v kanadski prestolnici je Los Angeles začel na najboljši možen način. Po akciji, v kateri je sodeloval tudi Kopitar, so gostje povedli že po 95 sekundah. Zadel je Matt Roy. Le 40 sekund kasneje je Mikey Anderson povišal na 2:0.

Drake Batherson je ob igralcu več domačim vrnil upanje v šesti minuti, a je Šved Viktor Arvidssson v 9. in 12. minuti, pri drugem golu je bil vnovič podajalec Kopitar, zvišal že na 4:1. Ko je Kevin Fiala, tudi tukaj je pri akciji sodeloval slovenski reprezentant, sredi drugega dela povišal na 5:1, je bil zmagovalec znan. Thomas Chabot je v zadnji tretjini, spet ob terenski premoči, le nekoliko omilil poraz.

Velja omeniti tudi domačega vratarja Cama Talbota, ki je po vsega 14 strelih na gol moral v svojo mrežo po plošček kar petkrat, zato ga je v drugem delu zamenjal Anton Forsberg.

Z zmago je Los Angeles potrdil peto mesto na zahodu, na seriji gostovanj pa bo po prostem večeru sledila zahtevna tekma pri tretji ekipi vzhoda Torontu.

Na vrhu lestvice je New Jersey vnovič ujel Boston, ki je doma ugnal Chicago s 3:0. Junak tekme je bil Dougie Hamilton, ki je ekipi v prvem delu zagotovil vodstvo, potem pa v drugi pomagal pri pripravi preostalih golov.