Uvodni izplen olimpijske šampionke v novi sezoni - 18. in 12 mesto - je bil precej skromnejši od pričakovanj, še sploh, ker je poleti Bogataj ubranila tudi skupno zmago na veliki nagradi, dobre skoke pa je nizala tudi na treningih. A na uvodnih tekmah se ji enostavno ni "poklopilo". Zdaj po enem mesecu tekmovalnega premora upa, da bo pokazala dobre skoke tudi na tekmah.

»Nekaj dobrih skokov je bilo, ni pa še konstantnosti, ki si jo želim, da bi bila lahko prepričana vase. Uspe mi že kakšen res 'lušten' skok, niso pa to še skoki, kot sem jih kazala na primer na olimpijskih igrah. Roko na srce, tudi lani v tem delu sezone še nisem kazala takšnih skokov, prišli so šele proti koncu zime,« je dejala Bogataj.

»V vrhunskem športu so prisotna nihanja. Bila bi zelo vesela, če bi tudi letos našla konstantnost,« je pred odhodom na Norveško poudarila 27-letna šampionka, ki je bila vesela treninga na snegu v Planici.

Kot je povedala, je prvič po hudi poškodbi leta 2019, ko si je pri doskoku strgala prednjo križno vez desnega kolena ter utrpela več udarcev v kost, zaradi česar je več kot sedem mesecev popolnoma mirovala, ni bilo strah pri doskoku v sneg.

»Zelo sem bila vesela treninga v Planici, saj me prvič po poškodbi ni bilo strah priti na sneg. Kako se je to videlo od zunaj, ne vem, ampak zase lahko rečem, da sem precej bolj uživala kot ponavadi,« je bila zadovoljna Bogataj, ki je povedala, da je skakalnica pod Poncami zelo dobro pripravljena.

Tudi enomesečni tekmovalni premor je dobro sprejela. "Glede na Wislo in moje nastope tam, lahko odkrito priznam, da je bilo meni kar všeč, da smo imeli tako dolg premor. Zdaj pa upam, da ga bo čim manj, da nam tekme ne bodo odpadale. Želim si spet v pravi tekmovalni ritem in upam, da ga bom kmalu ujela," si želi izkušena slovenska skakalka.

Pred odhodom na Norveško je povedala še, da se zelo veseli naslednjih tekem. »Optimistično grem na tekme, seveda. Veselim se samih tekem, vzdušja, ki nas čaka. Nisem še tako samozavestna, kot bi si želela, vendar vem, da če dobro skočim, je lahko tudi rezultat zelo lep. Lahko pa je tudi slab,« je v smehu dodala Bogataj in dodala, da vseeno konec tedna upa na dober razplet.